Clicky

 Milieuorganisaties: verbied reclame voor fossiele brandstoffen

Milieuorganisaties: verbied reclame voor fossiele brandstoffen
04-10-2021 09:54 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Greenpeace en ruim twintig andere milieuorganisaties roepen op tot een Europees verbod op reclame voor olie- en gasbedrijven. Ook zouden zulke bedrijven geen sponsorcontracten meer moeten mogen afsluiten, menen zij. De milieugroepen trekken een vergelijking met de beperkingen die de schadelijke tabaksreclame in het verleden al is opgelegd in Europa.

De organisaties kondigen protestacties aan. Ook stellen zij een miljoen handtekening van EU-burgers te willen verzamelen. Die zijn nodig voor een zogenaamd Europees burgerinitiatief. Op die manier willen ze de Europese Commissie dwingen om te kijken naar een wet die reclame voor fossiele brandstoffen verbiedt. De Commissie, het dagelijks EU-bestuur, is verplicht petities serieus te overwegen die worden ingediend als Europees burgerinitiatief.

"De EU heeft al een richtlijn ingevoerd die grensoverschrijdende tabaksreclame en sponsoring verbiedt," zegt Greenpeace in een verklaring die maandag is gepubliceerd in de aanloop naar de klimaattop COP26 van de Verenigde Naties in Glasgow in november. "Nu is het tijd voor een soortgelijke wet tegen fossiele brandstofindustrieën, om de gezondheid van de planeet en onze toekomst te bevorderen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions