Clicky

 
Transport Online - Politie onderzoekt tweet met bedreiging aan adres Hugo de Jonge

Politie onderzoekt tweet met bedreiging aan adres Hugo de Jonge

Politie onderzoekt tweet met bedreiging aan adres Hugo de Jonge
03-10-2021 20:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie doet onderzoek naar een tweet waarin een galg in verband wordt gebracht met zorgminister Hugo de Jonge. Dat heeft de politie bevestigd na berichtgeving door Hart van Nederland.

Bij een demonstratie tegen de coronaregels zondagmiddag in Amsterdam was een houten galg te zien. Daar doet de politie geen onderzoek naar. Een politiewoordvoerder zei dat het meenemen van een galg op zich niet strafbaar is als dat niet gekoppeld is aan bijvoorbeeld een bedreiging van een persoon.

In het Twitterbericht lijkt de gebruiker een foto van de galg in Amsterdam te delen, waarbij die tekstueel gekoppeld wordt aan de zorgminister, inclusief de hashtags #QRankzinnig en #3oktoberAmsterdam. Het account van de gebruiker is inmiddels verwijderd, maar andere Twitteraars hebben het originele bericht vastgelegd. Het kan op veel verontwaardiging rekenen op het sociale medium.

De woordvoerder liet weten dat de demonstratie in Amsterdam rustig is verlopen. "We hebben twee aanhoudingen verricht: één voor belediging en één voor het afsteken van vuurwerk."

Volgens de gemeente Amsterdam, die zich baseert op schattingen van de politie, hebben zo'n 25.000 mensen meegedaan aan de demonstratie. Het Onderzoeksbureau Strabo, dat op eigen initiatief een telling heeft gehouden, kwam uit op ongeveer hetzelfde aantal betogers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions