Clicky

 
Transport Online - Betoging in Amsterdam tegen de coronaregels afgelopen [+foto's&video]

Betoging in Amsterdam tegen de coronaregels afgelopen

Betoging in Amsterdam tegen de coronaregels afgelopen [+foto's&video]
03-10-2021 16:22 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 17:04 uur] De demonstratie in Amsterdam tegen de coronaregels is afgelopen. De meeste actievoerders zijn van de Dam vertrokken. Aan het eind van de betoging was een helikopter opgestegen om beelden te maken van de mensenmassa. Dit toestel was ingezet door de organisatie van het protest.

De demonstranten liepen een route van zo'n 5 kilometer, via de Rozengracht, de Marnixstraat en de Haarlemmer Houttuinen. Ter hoogte van de Rozengracht sloeg de sfeer even om, toen een kleine groep demonstranten kort werd ingesloten door de politie. Die vermoedde dat het ging om een groep die een tegendemonstratie wilde houden. Het betrof echter mensen die wel bij de demonstratie hoorden, waarna die hun weg konden vervolgen, aldus een woordvoerder van de politie.

Aan de demonstratie deden meer dan zeventig organisaties mee, aldus initiatiefnemer Michel Reijinga. Hij organiseerde al meerdere protesten tegen de coronamaatregelen onder de noemer 'koffiedrinken'. "Wij strijden voor nieuwe, goede, eerlijke politiek, al lijkt vooral dat laatste het lastigste. Het invoeren van het medisch paspoort en de daarbij horende QR-code zijn de kers op de taart van het toch al schandalige buitenproportionele coronabeleid. Dit moet stoppen!", aldus Reijinga.

Begin september was er ook een coronaprotest in Amsterdam, waar duizenden betogers aan meededen. De organisatie was het toen niet eens met de inschatting van het aantal deelnemers door de politie en de gemeente. Daarom zette de organisatie dit keer een helikopter in en een onderzoeksbureau telde het aantal demonstranten.

Tijdens de demonstratie werd muziek gespeeld en hing er een gezellig sfeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions