Clicky


Verdachten aangehouden voor handel in valse tickets voor Leidens Ontzet festival

Verdachten aangehouden voor handel in valse tickets voor Leidens Ontzet festival
01-10-2021 16:45 | Binnenland | auteur Redactie

LEIDEN - De politie heeft vrijdagmorgen twee verdachten aangehouden op verdenking van handel in valse tickets voor het Leidens Ontzet festival dat zaterdag 2 oktober gehouden wordt. De verdachten zitten vast voor verhoor, meldt de politie.

De organisator van het festival meldde afgelopen week bij de politie dat er signalen waren dat er via Snapchat en Instagram valse kaarten voor het festival in omloop waren. Terwijl de recherche het onderzoek naar de verdachten startte, waarschuwde de organisatie ervoor dat er valse kaarten in omloop waren en riep geïnteresseerden op alleen via geverifieerde kanalen kaarten (over) te kopen.

Het onderzoek leidde naar de nu aangehouden verdachten. Beide verdachten, een 19-jarige Zoeterwoudse en een 20-jarige Leidenaar, zijn vrijdagmorgen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Wanneer bezoekers kaarten hebben gekocht via Snapchat of Instagram, is de kans aanwezig dat dit om valse kaarten gaat. Bij de toegangscontrole zal zaterdag streng gecontroleerd worden op de echtheid van kaarten.