Clicky

 
Transport Online - Man aangehouden voor brandstichting Binnenhof

Man aangehouden voor brandstichting Binnenhof

Man aangehouden voor brandstichting Binnenhof
01-10-2021 13:47 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 41-jarige man uit Bunschoten is donderdagavond aangehouden nadat hij op het Binnenhof brand stichtte en een agent vloeistof in zijn gezicht spoot. De man wordt verdacht van brandstichting en poging zware mishandeling, meldt de politie.

Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding dat een man de deur van de Ridderzaal op het Binnenhof in brand probeerde te steken. Toen agenten het Binnenhof opkwamen, zagen zij de latere verdachte op het bordes van de Ridderzaal staan. De man had een fles met een onbekende vloeistof in zijn hand. Ook zagen ze dat er op twee andere locaties op het Binnenhof brand was ontstaan. De agenten konden de beginnende brandjes uittrappen.

De verdachte gaf aan dat hij niet mee wilde werken aan zijn aanhouding en dat hij zichzelf in de brand wilde steken. Na de komst van de brandweer werd besloten de man, voor zijn eigen veiligheid en dat van de agenten, nat te spuiten om zodoende zijn aanhouding veilig te laten verlopen. Tijdens de aanhouding zag de verdachte toch nog kans een agent met vloeistof in zijn gezicht te spuiten. De agent is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Forensische Opsporing heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en de camerabeelden worden bekeken. De 41-jarige Bunschoter is ingesloten in een politiebureau waar hij wordt gehoord. De Tweede Kamer deed aangifte van vernieling. De agent heeft aangifte gedaan en maakt het op dit moment redelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden