Clicky

 
Transport Online - Twee eigenaren uitzend BV's aangehouden op verdenking van fraude met loon-m en omzetbelastingen subsidiefraude

Twee eigenaren uitzend BV's aangehouden op verdenking van fraude met loon-m en omzetbelastingen subsidiefraude

Twee eigenaren uitzend BV's aangehouden op verdenking van fraude met loon-m en omzetbelastingen subsidiefraude
01-10-2021 12:25 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - In het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de FIOD zijn op dinsdag 28 september twee inwoners uit Den Haag aangehouden van 34 en 32 jaar oud. Zij gaven leiding aan drie besloten vennootschappen die actief zijn geweest in de uitzendbranche. Zij worden verdacht van fraude met loon- en omzetbelasting.

De drie uitzendorganisaties waren vooral actief in de agrarische sector. Bij boekenonderzoeken is vastgesteld dat niet alle omzet is verantwoord, er geen (loon)administratie is en dat de aangiften loonheffingen en omzetbelasting onvolledig zijn verantwoord.

Naast de belastingfraude worden de aangehouden personen ook verdacht van oplichting van het RVO en UWV ten onrechte aangevraagde NOW en TVL subsidies voor bijna 300.000 euro. Na hun aanhouding op twee woonadressen zijn ter plekke doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder administratie, gegevensdragers, een auto en twee gaspistolen met bijbehorende munitie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden