Clicky


Twee verdachten van belasting- en subsidiefraude aangehouden

Twee verdachten van belasting- en subsidiefraude aangehouden
01-10-2021 11:50 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - In het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de FIOD zijn op dinsdag 28 september twee inwoners uit Den Haag aangehouden van 34 en 32 jaar oud. De twee gaven leiding aan drie besloten vennootschappen die actief zijn geweest in de uitzendbranche. Zij worden verdacht van fraude met loon- en omzetbelasting.

De drie uitzendorganisaties waren vooral actief in de agrarische sector. Bij boekenonderzoeken is vastgesteld dat niet alle omzet is verantwoord, er geen (loon)administratie is en dat de aangiften loonheffingen en omzetbelasting onvolledig zijn verantwoord.

Naast de belastingfraude worden de aangehouden personen ook verdacht van oplichting van het RVO en UWV ten onrechte aangevraagde NOW en TVL subsidies voor bijna 300.000 euro. Na hun aanhouding op twee woonadressen zijn ter plekke doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder administratie, gegevensdragers, een auto en twee gaspistolen met bijbehorende munitie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, meldt de FIOD vrijdag.