Clicky

 
Transport Online - evofenedex en BigMile vernieuwen samenwerking voor CO2-reductie in logistieke ketens

evofenedex en BigMile vernieuwen samenwerking voor CO2-reductie in logistieke ketens

evofenedex en BigMile vernieuwen samenwerking voor CO2-reductie in logistieke ketens
01-10-2021 10:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZOETERMEER - Na een succesvolle pilotfase in 2020 hebben ondernemersvereniging evofenedex en BigMile hun gezamenlijke ambitie eind september onderstreept met de ondertekening van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking heeft als doel om leden van evofenedex te ondersteunen in de uitdaging om hun CO2-uitstoot te reduceren. Beide organisaties gaan daarnaast kennis delen en lering trekken uit succesvolle manieren om CO2-uitstoot te reduceren.

Bedrijven in de logistieke ketens staan voor de opgave om de komende jaren verder te verduurzamen. Alle bedrijven die goederen (laten) vervoeren moeten de CO2-uitstoot van de logistieke activiteiten vaststellen en actief werken aan het verminderen van deze emissies. Zo moet in 2030 de CO2-uitstoot al met 30 procent zijn gereduceerd. Dit moet behaald worden door onder meer ketenoptimalisatie, modal shift en de invoering van emissievrije zones in grote steden. Het uiteindelijke doel is om per 2050 klimaat neutrale logistieke ketens te hebben.

Bedrijven ondersteunen

Onderzoek van evofenedex wijst uit dat 64 procent van de bedrijven met minder dan 20 medewerkers en 44 procent van de bedrijven met meer dan 20 medewerkers nog geen CO2-inventarisatie hebben verricht. Om leden van evofenedex te helpen de CO2-uitstoot exact in beeld te krijgen, kunnen zij tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de CO2-calculatie- en analysetool van BigMile. Deze online tool stelt bedrijven in staat om de CO2-uitstoot van hun eigen logistieke activiteiten en de uitstoot van de volledige keten in beeld te brengen. Tevens kan BigMile gebruikt worden om te voldoen aan de naderende CO2 rapportageverplichting. Naast deze tool bieden beide organisaties advies aan hoe het reduceren van de uitstoot gerealiseerd wordt.

Meer dan 200 gebruikers

BigMile is zowel geschikt voor bedrijven met een regionaal of stedelijk dekkingsgebied als voor globaal opererende multinationals die van verschillende vervoersmodaliteiten gebruik maken. Zo zijn er op dit moment al meer dan 200 gebruikers van de BigMile tool, waaronder bedrijven zoals Driscoll’s, Ricoh, DHL en Ceva Logistics.

“We vinden het belangrijk dat ondernemers toegang hebben tot de juiste informatie en hulp krijgen om met het verduurzamen van hun logistieke keten aan de slag te gaan. Met BigMile zijn onze leden in staat om hun CO2-uitstoot concreet en toegankelijk inzichtelijk te krijgen. Met deze informatie kunnen wij leden verder adviseren op welke manier zij deze uitstoot kunnen reduceren. Zo werken we samen met onze leden aan verduurzaming”, aldus Thomas Reitsma, manager vervoer bij evofenedex.

“Voor onze missie om met het BigMile platform de wereldwijde standaard te zijn voor CO2 calculatie in de supply chain, is de samenwerking met evofenedex belangrijk. Haar leden zijn de partijen die in de rol van opdrachtgever veelal de logistieke beweging in gang zetten. Samen met hun eigen transportafdeling of hun logistieke dienstverleners kan met BigMile de Carbon Footprint van de gehele keten in kaart worden gebracht. Gezien de naderde rapportageplicht voor CO2 en de aanstaande heffingen op CO2, wordt het belang van een standaard CO2 calculatieplatform waar alle stakeholders op aangesloten zijn van enorm groot belang”, aldus Jan Pronk van BigMile.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions