Clicky

 
Transport Online - Politie ingezet bij Waku Waku in Utrecht na demonstratieverbod [+video]

Politie ingezet bij Waku Waku in Utrecht na demonstratieverbod

Politie ingezet bij Waku Waku in Utrecht na demonstratieverbod [+video]
29-09-2021 19:49 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - [update 20:05 uur] De politie in Utrecht heeft woensdagavond voor restaurant Waku Waku ruim twintig demonstranten aangehouden. Zij weigerden - na meerdere sommaties - naar de aangewezen demonstratieplek op het Jaarsbeursplein te gaan. De betogers werden in bussen afgevoerd.

Een andere groep vertrok na de eerste waarschuwing wel. Er waren veel agenten aanwezig voor het veganistische restaurant, sinds de gemeente er een demonstratieverbod had ingesteld. De demonstranten stonden voor het gesloten restaurant, dat had geweigerd gasten te controleren op hun QR-code.

Een paar mensen hielden zich in de middag wel aan de regels en verzamelden op het Jaarbeursplein. Die plek had burgemeester Sharon Dijksma aangewezen als locatie voor het protest, omdat de bijeenkomst aan het Vredenburg waaraan Waku Waku ligt gevaar opleverde voor de verkeersveiligheid en de openbare orde. De straat is een drukke verkeersader. Bovendien wilde de gemeente dat nabijgelegen horecazaken weer normaal hun werk konden doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden