Clicky

 
Transport Online - Advocaat wil strafrechtelijk onderzoek faillissement leasebedrijf Car Driver Deals

Advocaat wil strafrechtelijk onderzoek faillissement leasebedrijf Car Driver Deals

Advocaat wil strafrechtelijk onderzoek faillissement leasebedrijf Car Driver Deals
29-09-2021 19:13 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Advocaat Olivier van Hardenbroek wil dat het Openbaar Ministerie het faillissement gaat onderzoeken van een Limburgs autoleasebedrijf. Door het faillissement zijn zo'n 2100 gedupeerden met een totale schade van zo'n 17 miljoen euro blijven zitten, aldus de advocaat. "Dit heeft de schijn van oplichting", laat hij woensdag weten, naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad de Limburger.

Volgens de krant zijn de beide eigenaren van het bedrijf Car Driver Deals uit Maasbracht spoorloos, na het overmaken van miljoenen naar Dubai en het wegsluizen van bitcoins. Daardoor blijft er volgens de krant waarschijnlijk geen cent over voor de 2100 gedupeerden, die samen 17 miljoen euro hadden vooruitbetaald.

Volgens Van Hardenbroek heeft de curator een rekening gevonden waarop nog 100.000 euro staat en is in de vennootschap nog 8000 euro gevonden. Meer geld is er niet over. Van dat geld moet ook de fiscus nog worden betaald voor een bedrag van 800.000 euro.

Het bedrijf huurde auto's van andere leasemaatschappijen en verhuurde die dan aan klanten. Hoewel het bedrijf geen eigen vloot had, werd dat wel zo aan klanten voorgespiegeld, aldus de advocaat. In juni haalden de eigenaren hun huurauto's plotseling weg bij duizenden klanten van de Limburgse autoleaser. Het bedrijf zou volgens de krant een betalingsachterstand hebben bij vijftig verhuurbedrijven in heel Nederland, die auto's aan het bedrijf leverden.

Klanten moesten vaak voor jaren vooruitbetalen aan het autoleasebedrijf, waardoor zij in juni auto en geld in één keer kwijtraakten. Het gaat daarbij per klant om bedragen tot 10.000 euro, aldus de advocaat.

Van Hardenbroek heeft naar eigen zeggen al zo'n achthonderd dossiers van gedupeerden bestudeerd. Die hebben samen 6,5 miljoen euro teveel vooruit betaald. "Wetende dat er 2100 mensen met een contract betalingen hadden gedaan, kom ik op een vermoedelijk totaal van 17 miljoen euro", aldus de advocaat. "Dat geld is spoorloos."

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie kon woensdag nog niet direct reageren. De curator was woensdag niet bereikbaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions