Clicky

 
Transport Online - CMA CGM Group koopt twee Boeing 777 Freighters om luchtvrachtdivisie te laten groeien

CMA CGM Group koopt twee Boeing 777 Freighters om luchtvrachtdivisie te laten groeien

CMA CGM Group koopt twee Boeing 777 Freighters om luchtvrachtdivisie te laten groeien

ROTTERDAM - Boeing en CMA CGM Group, een wereldleider in scheepvaart en logistiek, hebben vandaag de aankoop aangekondigd van twee nieuwe Boeing 777 Freighters om de activiteiten van de luchtvrachtdivisie van de Groep te laten groeien.

CMA CGM Group lanceerde in februari 2021 haar speciale luchtvrachtdivisie, CMA CGM AIR CARGO, en startte in maart commerciële activiteiten met de eerste vlucht tussen Luik (België) en Chicago, gevolgd door vluchten naar New York, Atlanta en Dubai. CMA CGM AIR CARGO vertegenwoordigt een belangrijke nieuwe component van de CMA CGM Groep, zowel in operationeel als commercieel opzicht. Het is ook een nieuwe mijlpaal in de strategische ontwikkeling van de Groep naar logistiek.

De Boeing 777 zal CMA CGM AIR CARGO de flexibiliteit bieden om het vliegtuig in zijn groeiende luchtvrachtnetwerk te laten vliegen en tegelijkertijd zijn duurzaamheidsdoelstellingen te helpen realiseren, aangezien de CMA CGM Group haar inzet nastreeft om haar klanten een compleet assortiment van transport- en logistieke oplossingen te bieden.

De 777 Freighter is 's werelds grootste, langste en meest capabele tweemotorige vrachtvliegtuig. Met een bereik van 9.200 kilometer kan de 777 Freighter een maximaal laadvermogen van 102 ton vervoeren, waardoor CMA CGM AIR CARGO minder stops hoeft te maken en de landingsrechten op langeafstandsroutes kan verlagen.

De 777 Freighter is Boeings bestverkochte vrachtvliegtuig aller tijden. Klanten van over de hele wereld hebben sinds de start van het programma in 2005 272 777 Freighters besteld. Boeing is marktleider in luchtvrachtvliegtuigen en levert meer dan 90 procent van de wereldwijde toegewijde vrachtcapaciteit, inclusief nieuwe productie- en omgebouwde vliegtuigen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,355
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden