Clicky

 
Transport Online - 150 Britse soldaten gaan tankchauffeurs vervangen

150 Britse soldaten gaan tankchauffeurs vervangen

150 Britse soldaten gaan tankchauffeurs vervangen
29-09-2021 13:58 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk zet de komende dagen Britse soldaten in om te helpen bij de brandstoftekorten bij pompstations. Nog steeds staan automobilisten in de rij voor brandstof. Door een tekort aan tankwagenchauffeurs hebben tankstations problemen met de leveringen. Vervolgens zijn automobilisten de afgelopen week massaal benzine gaan hamsteren, wat zorgt voor een chaotische situatie.

Volgens de Britse minister van Economische Zaken Kwasi Kwarteng zullen 150 Britse soldaten met tankers naar de benzinestations gaan om de pompen bij te vullen. Kwarteng noemt de situatie van de afgelopen dagen "moeilijk", maar verwacht dat die stabiliseert. Ook premier Boris Johnson wilde de paniek bij de Britten verminderen. Hij zei dinsdag dat de brandstofvoorraden weer normaal zouden worden. Hij vroeg de Britten ook om niet benzine te gaan hamsteren.

Kwarteng maakte verder bekend dat later op de dag ook de 'reservevloot' van tankwagens van de overheid ingezet gaat worden om te helpen bij de tekorten. Die vrachtwagens worden dan bestuurd door burgers.

De grootste tekorten aan benzine en diesel zijn in Londen, het zuidoosten van het land en enkele andere Engelse steden. Volgens de Petrol Retailers Association (PRA), die ongeveer 5500 tankstations vertegenwoordigt, zat ruim een derde van haar leden zonder brandstof. Er zijn al opstootjes ontstaan tussen automobilisten die in de rij stonden bij stations. Sommige mensen gebruiken zelfs waterflessen om benzine in te doen.

De transporteurs, benzinestations en detailhandelaren zeggen dat er geen snelle oplossingen zijn omdat het tekort aan chauffeurs zo nijpend is. Bovendien is voor het transport van brandstof training nodig en zijn er vergunningen vereist. Chauffeurs op het Europese vasteland staan ook niet te popelen om naar het Verenigd Koninkrijk te komen omdat de 5000 tijdelijke visa die worden uitgegeven slechts geldig zijn tot 24 december.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions