Clicky

 
Transport Online - 16-jarige Soedanese vluchteling valt van vrachtwagen in Calais en overlijdt

16-jarige Soedanese vluchteling valt van vrachtwagen in Calais en overlijdt

16-jarige Soedanese vluchteling valt van vrachtwagen in Calais en overlijdt
28-09-2021 20:12 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

CALAIS - Een 16-jarige Soedanese vluchteling is dinsdagochtend in Calais om het leven gekomen toen zij probeerde in een vrachtwagen te klimmen en zo naar Groot-Brittannië te reizen. "De jonge vrouw zou geprobeerd hebben in een met hoge snelheid rijdende oplegger te stappen maar is zij gevallen", aldus de officier van justitie van Boulogne-sur-Mer, Philippe Sabatier.

Het incident gebeurde rond 05:00 uur dinsdagochtend. "De chauffeur kon niet geloven dat hij iemand dood had gereden", voegt de officier van justitie er aan toe.

Volgens de eerste onderzoeken zou het slachtoffer de Soedanese natioonaliteit hebben en 16 jaar oud zijn. Zij was met een groep andere migranten in Marck, een stadje aan de rand van Calais, om te proberen in de vrachtwagens te komen.

Dinsdag werden 400 migranten naar Calais verdreven tijdens een nieuwe ontmanteling van hun kamp door de politie, zei de prefectuur. Volgens haar veroorzaakten deze "illegalen ernstige problemen op het gebied van veiligheid, sanitaire voorzieningen en rust".

Bijna vijf jaar na de ontmanteling van een enorme sloppenwijk die de 'jungle' werd genoemd, zijn er nog steeds honderden migranten in Calais.

Geconfronteerd met de steeds strengere afsluiting van de toegang tot veerboten en de Eurotunnel, zijn de pogingen om over zee over te steken vanaf eind 2018 aanzienlijk toegenomen, maar sommige migranten, vooral de meest armoedigen, blijven proberen de oversteek te maken door in vrachtwagens te klimmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions