Clicky

 
Transport Online - FRIGOBLOCK koelt de eerste volledig elektrische vrachtwagens voor grote goederen in Groot-Brittannië

FRIGOBLOCK koelt de eerste volledig elektrische vrachtwagens voor grote goederen in Groot-Brittannië

FRIGOBLOCK koelt de eerste volledig elektrische vrachtwagens voor grote goederen in Groot-Brittannië
28-09-2021 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ESSEN - FRIGOBLOCK,een van de toonaangevende fabrikanten van transportkoelunits in Europa en een merk van Thermo King®, heeft vandaag aangekondigd dat het samenwerkt met NRG Riverside, een van de snelst groeiende wagenparkbeheerbedrijven in het Verenigd Koninkrijk (VK), die de eerste batterij-elektrische (BEV) temperatuurgeregelde vrachtwagens heeft ontwikkeld die op de Britse wegen zullen rijden.

Na een succesvolle lancering van volledig elektrische vuilniswagens in Londen, was NRG Riverside vastbesloten om dezelfde milieuvoordelen te bieden aan de distributiesector voor diepvries- en gekoelde goederen. Samen met strategische partner en fabrikant van elektrische vrachtwagens, Electra Commercial Vehicles, vroegen ze FRIGOBLOCK om een koelunit met hoge capaciteit te leveren die volledig kan worden gevoed door de accu's van hun voertuig. De FRIGOBLOCK EK25R-koelunit uitgerust met de RE22-2-verdampers voldeed aan alle eisen.

Vanuit dit project ontwikkelde NRG Riverside vier temperatuurgeregelde distributievoertuigen, variërend van 19-tons-bakwagens tot een aanhangwagen van 13,6 m, allemaal uitgerust met FRIGOBLOCK-inverter aangedreven koelsystemen. Alle voertuigen worden momenteel aan vervoerders geleverd om te testen en hen in staat te stellen de voordelen van emissievrij gekoeld transport te ervaren.

"Een van onze belangrijkste prioriteiten is om constant te innoveren en de nieuwste technologieën toe te passen om onze klanten de meest waardevolle oplossingen te bieden. Met dit elektrificatieproject wilden we bewijzen dat volledig elektrisch aangedreven trucks met multitemp transportkoelingen -een haalbare oplossing zijn om de uitstoot van uitlaatgassen te elimineren - met name bij stadsdistributie met meerdere leveringen - zonder de koudeketen in gevaar te brengen", aldus Sid Sadique, voorzitter van NRG Riverside.

"We hebben ervoor gekozen om met FRIGOBLOCK samen te werken omdat, aangezien de technologie voor elektrisch vervoer nieuw is op de Britse markt, het belangrijk was om met gevestigde partners samen te werken, en we wisten dat we konden rekenen op hun bewezen producten en ondersteuning."

"Bij FRIGOBLOCK zijn we toegewijd om klanten onze expertise en producten te bieden die kunnen helpen om de milieu- en prestatievoordelen van elektrisch vervoer met temperatuurregeling naar de steden te brengen", zegt Jon Jerrard-Dinn, key accountmanager bij FRIGOBLOCK. "We waarderen onze langdurige relatie met NRG Riverside en zijn er trots op deel uit te maken van dit project, dat meer BEV's in het VK in gebruik zal nemen. We hebben bewezen dat FRIGOBLOCK naadloos koudeketenbeheer kan bieden en dat onze technologie gemakkelijk kan worden geïntegreerd in zware hybride elektrische vrachtwagens."

De FRIGOBLOCK EK25R aan het chassis gemonteerde koelunit levert een hoge koelcapaciteit en is gekoppeld aan RE22-2 externe verdampers. De koelunit maakt gebruik van een FRIGOBLOCK-inverter om de stroomtoevoer rechtstreeks vanuit de accu's van het voertuig efficiënt te beheren, zonder overmatige vermindering van de actieradius van het voertuig of de inzetduur.

"De units van FRIGOBLOCK bleken de meest geschikte oplossing voor een groot volledig elektrisch voertuig. Installatie en aansluiting met de accu zijn eenvoudig en betrouwbaar gebleken", zegt Gordon MacDougall, technisch directeur bij Electra Commercial Vehicles.

"Het bestaande productportfolio en de proactieve benadering van FRIGOBLOCK hebben ons in staat gesteld snel te reageren op de behoeften van onze klanten. Aangezien steeds meer transporteurs BEV's in gebruik gaan nemen, is het geruststellend te weten dat er al FRIGOBLOCK-oplossingen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de gekoelde carrosserieën van Britse vervoerders."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions