Clicky

 
Transport Online - Medewerkers academische ziekenhuizen 26 oktober opnieuw in staking

Medewerkers academische ziekenhuizen 26 oktober opnieuw in staking

Medewerkers academische ziekenhuizen 26 oktober opnieuw in staking
28-09-2021 14:34 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Medewerkers van academische ziekenhuizen gaan dinsdag 26 oktober opnieuw staken, laat een woordvoerster van FNV Zorg weten.

"Dan volgt de tweede stakingsdag. Er worden dan weer zondagsdiensten gedraaid", aldus de zegsvrouw. Dat betekent dat alle planbare zorg vervalt en alleen spoedeisende hulp beschikbaar is.

Dinsdag gingen zorgmedewerkers van zeven academische ziekenhuizen in staking. Volgens de zorgbond gaat het om duizenden medewerkers en de grootste staking ooit door medewerkers van universitair medische centra.

Hoge werkdruk

De stakers eisen onder meer loonsverhogingen en maatregelen tegen de hoge werkdruk. Het Radboudumc in Nijmegen doet als enig universitair ziekenhuis niet mee aan de staking. Of de medewerkers van het Radboud met de tweede staking wel meedoen is nog onbekend.

Dinsdag worden er per ziekenhuis verschillende afdelingen gesloten, zoals de operatiekamers, radiologie, laboratoria en diverse verpleegafdelingen. Alle spoedeisende hulp, oncologie, hartbewaking en kraam-couveuseafdelingen draaien wel door. De actie duurt tot middernacht.

Grote onvrede

Personeel van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) gaf dinsdag de aftrap van de stakingsactie. Volgens FNV is de onvrede onder de medewerkers "heel groot".

FNV en werkgeversorganisatie NFU kwamen eerder deze maand niet tot een akkoord. De vakbonden spraken van een zeer teleurstellend eindbod van NFU. Alleen verpleegkundigen en doktersassistenten gaan er volgens het voorstel van de werkgevers in salaris iets op vooruit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions