Clicky

 
Transport Online - Maersk verkoopt MCI aan China International Marine Containers Ltd

Maersk verkoopt MCI aan China International Marine Containers Ltd

Maersk verkoopt MCI aan China International Marine Containers Ltd
28-09-2021 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

KOPENHAGEN - Het containertransportbedrijf AP Møller - Maersk (Maersk) heeft op maandag 27 september 2021 een overeenkomst getekend om zijn reeferfabrikant, Maersk Container Industry (MCI), voor 987,3 miljoen dollar te verkopen aan China International Marine Containers Ltd. (CIMC), met hoofdkantoor in Shenzhen, China, en genoteerd aan de Shenzhen Stock Exchange en Hong Kong Stock Exchange.

MCI wordt onderdeel van een marktleidend bedrijf in de containerapparatuurindustrie. CIMC zal de volledige organisatie en activa van MCI overnemen, waaronder de reeferfabriek in Qingdao, China, evenals de R&D- en testengineeringfaciliteiten in Tinglev, Denemarken.

“We zijn van mening dat we in CIMC een goede langetermijneigenaar van MCI hebben gevonden. De desinvestering van MCI maakt deel uit van de bedrijfstransformatie van AP Møller - Maersk, waarbij de nadruk ligt op het zijn van een geïntegreerd containertransport- en logistiek bedrijf dat klantwaarde creëert in de hele toeleveringsketen”, zegt Henriette Hallberg Thygesen, CEO van Fleet & Strategic Brands bij AP Møller - Maersk.

MCI, opgericht door Maersk in 1991, maakt al meer dan 30 jaar deel uit van het bedrijf. In de loop der jaren is het getransformeerd tot een bedrijf dat zich volledig richt op de productie van koelcontainers en in 2020 boekte het bedrijf het meest winstgevende resultaat sinds de oprichting.

CIMC wil het traject van MCI om de verkoop te verhogen en te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten voortzetten en is van mening dat het dit mogelijk zal maken door MCI in zijn groep op te nemen.

"Door gebruik te maken van technologie en innovatie willen we een nieuw groeiplatform creëren binnen de koudeketen. Ik kijk ernaar uit om MCI te verwelkomen, want ik ben erg onder de indruk van de resultaten en innovatie van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we, door de getalenteerde mensen en technologieën van MCI te combineren met onze wereldwijde koelactiviteiten, samen een opwindende toekomst zullen creëren als een belangrijke partner voor onze klanten", aldus Mr. Mai Boliang, Voorzitter en CEO van CIMC.

Star Cool zal een belangrijk onderdeel blijven van de manier waarop Maersk de koudeketenbehoeften van zijn klanten ondersteunt, aangezien Maersk in de toekomst haar samenwerking met MCI zal voortzetten.

De waarde van de transactie is 987,3 miljoen dollar op een contante en schuldenvrije basis (Enterprise Value). De overeenkomst voor CIMC om MCI over te nemen werd ondertekend op 27 september 2021 en is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen. De transactie zal naar verwachting in of vóór 2022 worden afgerond. Tot de sluiting van de overname blijven CIMC en MCI twee afzonderlijke bedrijven en blijven ze hun activiteiten zoals gewoonlijk uitvoeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats