Clicky

 
Transport Online - Zo'n 1400 nieuwe coronagevallen erbij, gemiddelde loopt licht op

Zo'n 1400 nieuwe coronagevallen erbij, gemiddelde loopt licht op

Zo'n 1400 nieuwe coronagevallen erbij, gemiddelde loopt licht op
27-09-2021 15:22 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het gemiddelde aantal nieuwe coronagevallen is maandag heel licht gestegen, na zestien achtereenvolgende dagen waarop het gemiddelde daalde. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen zondagochtend en maandagochtend 1411 meldingen van positieve tests. Dat zijn er minder dan de voorgaande dagen, maar dat is op maandagen gebruikelijk.

Vorige week maandag waren er 1354 nieuwe gevallen. Doordat het dagcijfer deze maandag iets hoger ligt, stijgt het gemiddelde, maar het verschil is minimaal. Eén dag waarop het gemiddelde niet daalt, betekent bovendien niet dat de daling van de afgelopen weken voorbij is.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 11.710 positieve tests, wat neerkomt op gemiddeld 1673 per dag. Dat is vergelijkbaar met het niveau begin juli, aan het begin van de vierde golf, de 'discopiek'.

Meeste positieve tests

Rotterdam telde de meeste positieve tests, hoewel dat er slechts 58 waren. In Amsterdam kregen 57 inwoners bericht dat ze het virus onder de leden hebben. Den Haag registreerde 55 nieuwe gevallen. Daarna volgt Ede met 41 positieve tests. Het is de vierde keer in vijf dagen dat de Gelderse plaats in de landelijke top vijf staat. In Ede zijn in de afgelopen week 224 inwoners positief getest, meer dan in de hele provincie Drenthe. Utrecht sluit de top vijf met 35 nieuwe coronagevallen.

Het aantal sterfgevallen steeg met vier. Het gaat om inwoners van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Hengelo. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Het kan soms een tijdje duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. En wanneer iemand in het weekeinde sterft aan de gevolgen van een coronabesmetting wordt dit vaak in de loop van maandag geregistreerd. Dat is dan terug te zien in de cijfers van dinsdag.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 31 meldingen van sterfgevallen, gemiddeld ruim vier per dag. Dat is het laagste niveau sinds 4 augustus.

In totaal zijn nu 1.997.885 positieve tests geregistreerd. Dit betekent dat Nederland mogelijk op dinsdag, maar waarschijnlijk op woensdag, de grens van 2 miljoen coronagevallen passeert. Van 18.154 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats