Clicky

 
Transport Online - Lava op La Palma nadert de zee, vier gebieden in lockdown

Lava op La Palma nadert de zee, vier gebieden in lockdown

Lava op La Palma nadert de zee, vier gebieden in lockdown
27-09-2021 12:20 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LA PALMA - Lavastromen op het Canarische eiland La Palma bereiken mogelijk maandag de Atlantische Oceaan. De hulpdiensten waarschuwen voor mogelijke explosies en gaswolken als de hete lava met het water in contact komt. Vier gebieden aan de oostkust zijn in lockdown. Bewoners van die kustgebieden moeten thuisblijven met gesloten deuren en ramen.

Uit de vulkaan stroomt geen lava meer, schrijft de Spaanse krant El País maandagochtend. Hoewel dat volgens de krant onverwachts is, zouden de gevaren nog niet zijn geweken. De situatie op La Palma kan in korte tijd veranderen.

Het eiland telt in totaal 83.000 inwoners. Er zijn geen doden of ernstig gewonden gemeld sinds de uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan ruim een week geleden.

Spaanse media melden dat de lava na enkele dagen stilstand weer in beweging kwam toen vrijdag nieuwe openingen in de vulkaan ontstonden. De lavastromen hadden zondagavond een snelheid van 100 tot 200 meter per uur.

De eruptie van de vulkaan vond op 19 september plaats. De autoriteiten evacueerden duizenden mensen, ook Nederlanders die op La Palma op vakantie waren. Honderden gebouwen en ook wegen zijn door de lavastromen vernietigd. Het vliegverkeer kwam meerdere keren stil te liggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions