Clicky

 
Transport Online - Tankstationbedrijf EG Group legt tankbeperkingen op door chauffeurstekort

Tankstationbedrijf EG Group legt tankbeperkingen op door chauffeurstekort

Tankstationbedrijf EG Group legt tankbeperkingen op door chauffeurstekort
24-09-2021 22:41 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse exploitant van tankstations EG Group legt beperkingen op bij de hoeveelheid brandstof die automobilisten kunnen kopen vanwege de zeer grote vraag. Bij pompstations in het Verenigd Koninkrijk zijn lange rijen ontstaan omdat oliebedrijven als BP locaties hebben moeten sluiten door een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof te leveren. Automobilisten zijn bezorgd dat ze zonder brandstof komen te zitten.

Klanten bij EG Group kunnen nu maximaal voor 30 pond (35 euro) aan brandstof tanken. Het bedrijf spreekt van een "ongekende vraag" door automobilisten. Ook wijst de onderneming op de leveringsproblemen. Vrachtwagenchauffeurs en nooddiensten zijn uitgesloten van de maatregel. EG heeft ongeveer vierhonderd tankstations in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens BP zijn er bij minstens vijftig van zijn ruim 1200 Britse pompstations tekorten aan bepaalde brandstoffen. Sommigen zijn helemaal dicht. BP is bezig pompstations met een grote vraag van klanten van extra brandstof te voorzien, net als locaties langs snelwegen of belangrijke verkeersknooppunten. Shell, dat ongeveer duizend Britse tankstations heeft, neemt ook maatregelen om aan de grote vraag te voldoen. Ook bij Shell zouden sommige vestigingen dicht zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden