Clicky

 
Transport Online - Protest door stakende werknemers luchtvaartmaatschappij Alitalia

Protest door stakende werknemers luchtvaartmaatschappij Alitalia

Protest door stakende werknemers luchtvaartmaatschappij Alitalia
24-09-2021 20:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

ROME - Honderden stakende werknemers van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia hebben vrijdag geprotesteerd. Ze willen betere werkomstandigheden bij de doorstart van Alitalia onder de nieuwe naam Italia Trasporto Aereo (ITA). Ondanks de doorstart is ook sprake van groot banenverlies.

Door de staking zijn 175 vluchten van Alitalia komen te vervallen. De demonstranten blokkeerden een deel van een snelweg nabij het vliegveld Fiumicino van Rome. De politie was aanwezig om orde te houden. De protestanten hadden vlaggen, spandoeken en rookbommen bij zich. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA kwam het niet tot geweld.

Alitalia gaat binnenkort verder met een stuk minder vliegtuigen en personeel. Nu werken er meer dan 10.000 mensen bij Alitalia en voor slechts 2800 van hen is straks plek bij opvolger ITA. Onderhandelingen tussen ITA en de vakbonden liepen eerder deze week op niets uit.

Alitalia is al jaren technisch failliet en wordt overeind gehouden door de Italiaanse overheid. Deze zomer werd een akkoord tussen de Italiaanse regering en de Europese Commissie bereikt over een doorstart als ITA. Italië trekt daar 3 miljard euro voor uit. Half oktober moet ITA volledig operationeel zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats