Clicky

 
Transport Online - Zeven jaar gevangenisstraf voor dansschoolhouder

Zeven jaar gevangenisstraf voor dansschoolhouder

Zeven jaar gevangenisstraf voor dansschoolhouder
24-09-2021 14:03 | Binnenland | auteur Redactie

GRONINGEN - De rechtbank Noord-Nederland heeft de oprichter en voormalig eigenaar van een dansschool in Groningen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. De rechtbank acht bewezen dat de man zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan een reeks van zedendelicten, uiteenlopend van verkrachting tot ontucht, tegen dertien deels minderjarige danseressen en docenten van de dansschool.

De man hield de meeste slachtoffers voor dat zij met hem moesten stretchen of massages moesten ondergaan om beter te kunnen dansen of lichamelijke problemen te verhelpen. De slachtoffers werden daarbij in een houding gebracht waarin zij zich nog maar moeilijk konden verweren. De man maakte daar misbruik van door hen vervolgens te dwingen tot het verrichten of ondergaan van soms vergaande seksuele handelingen. Bij een deel van de slachtoffers gebeurde dit meerdere keren achter elkaar. Hen zette verdachte zo onder druk middels zijn machtspositie en status binnen de dansschool, dat zij zich gedwongen voelden om zich weer in een situatie te begeven waarin het seksueel misbruik door kon gaan.

De rechtbank is van oordeel dat de man op deze manier een onaanvaardbare inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van de slachtoffers. Uit hun verklaringen op de zitting blijkt duidelijk hoeveel last zij nog altijd hebben van wat hen is overkomen. Dat de man geen inzicht heeft getoond in het verwerpelijke van zijn handelen neemt de rechtbank hem extra kwalijk.

Naast een gevangenisstraf heeft de rechtbank de man verboden om tot vijf jaar na het ondergaan van de straf als dansleraar te werken. Ook mag hij geen contact meer zoeken met de slachtoffers.

De rechtbank heeft vrijwel alle vorderingen tot schadevergoeding toegewezen. Aan smartengeld is in totaal een bedrag van bijna 80.000 euro toegekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions