Clicky

 
Transport Online - Honderden boetes uitgedeeld bij MONO-handhavingsactie

Honderden boetes uitgedeeld bij MONO-handhavingsactie

Honderden boetes uitgedeeld bij MONO-handhavingsactie
24-09-2021 13:40 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BERGEN OP ZOOM/BREDA/MIDDELBURG/TILBURG - De politie heeft dinsdag 21 en woensdag 22 september in Zeeland en West-Brabant volop gecontroleerd op het handsfree bellen en gordelgebruik. De controles maakten onderdeel uit van de handhavingscampagne met de provincies Zeeland en Noord-Brabant en Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Dit najaar volgen nog veel meer controles met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren en meer bewustwording te creëren.

Afgelopen dinsdag werd gestart met de MONO-handhavingsactie in Zeeland en in de omgeving van Bergen op Zoom en Roosendaal. Woensdag was de politie actief op de snelwegen rond Breda en Tilburg. In totaal werden bijna vierhonderd overtredingen geconstateerd. Tijdens de controles gebruikte de politie een touringcar en zogenaamde MONO-cams, waarbij agenten met speciale software en kunstmatige intelligentie eenvoudig potentiele bellers kunnen identificeren. Zo'n twintig agenten namen aan de controles deel.

In augustus werd al bekendgemaakt dat weggebruikers de komende maanden in Brabant en Zeeland extra gecontroleerd worden. Tijdens deze controle spotte de politie vanuit een touringcar naar overtreders en gaven deze door aan agenten, die in onopvallende politieauto's reden. Zij zetten de overtreders direct aan de kant. Het uitschrijven van de bekeuring in combinatie met een goed gesprek draagt bij aan meer bewustwording bij deze bestuurders. Tijdens deze controles is er voornamelijk aandacht besteed aan afleiding op hoofdwegen, namelijk autosnelwegen en enkele provinciale wegen.

Verder werd gebruik gemaakt van MONO-cams. Deze mobiele camera controleert vanaf een viaduct in passerende auto's. Van ieder voertuig wordt een foto gemaakt waarna de intelligente software herkent wanneer een bestuurder vermoedelijk een mobiele telefoon in zijn hand heeft. De agent kijkt deze beelden live uit en zet ze voor een tweede controle door naar een agent, die op een politiebureau zit.

Dinsdag werden er in Zeeland en Markiezaten in totaal 176 bekeuringen uitgeschreven waarvan 162 voor afleiding. Hiervan werden 22 overtredingen geconstateerd door de MONO-cam. Verder werden veertien processen-verbaal opgemaakt voor onder meer overschrijding van de snelheid, invordering rijbewijs; bumper kleven; onnodig links rijden; niet dragen van de autogordel, rijden zonder (geldig) rijbewijs, inbeslagname voertuig, rijden over de vluchtstrook en rijden zonder kentekenbewijs.

Woensdag werden in Breda en Tilburg in totaal 214 boetes uitgedeeld waarvan 200 voor niet handsfree bellen. Hiervan werden 63 overtredingen geconstateerd door de MONO-cam. Verder werden veertien bekeuringen uitgeschreven voor gladde banden, negeren inhaalverbod, invordering rijbewijs, rijden tijdens rijontzegging, overschrijding snelheid, onverzekerd rijden, het niet dragen van een autogordel, het niet opvolgen van een aanwijzing en overschrijden van het verdrijvingsvlak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions