Clicky

 
Transport Online - Hoekstra over akkoord begroting: so far, so good

Hoekstra over akkoord begroting: so far, so good

Hoekstra over akkoord begroting: so far, so good
24-09-2021 11:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - CDA-leider en minister van Financiën Wopke Hoekstra is "heel blij" dat de partijen van de voormalige regeringscoalitie nog hebben kunnen sleutelen aan de kabinetsplannen voor volgend jaar. Het stemt ook positief over samenwerking tussen partijen, laat de demissionaire bewindsman doorschemeren. "Het is gelukt, en het kon breed op steun rekenen. Dus wat dat betreft: so far so good."

Het CDA van Hoekstra is een van de partijen die straks mogelijk gaan onderhandelen over een minderheidskabinet. Een eventuele minderheidscoalitie zal straks ook steun moeten zoeken bij andere partijen in de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Hoekstra wil niet vooruitlopen op het effect van het debat over de begrotingsplannen op de formatie. "Ik durf daar geen voorspellingen over te doen."

Dat VVD, D66 en CDA gisteren uitgerekend met de ChristenUnie tot een akkoord kwamen, bevestigt wel het standpunt van Hoekstra dat het "een heel logisch idee" is om met die coalitie door te gaan. Het demissionaire kabinet heeft "over het algemeen goed gefunctioneerd, heeft een aantal van de grote problemen weten aan te pakken", en de verhoudingen tussen partijen waren "over het algemeen goed", aldus Hoekstra. "En inderdaad, gister is dat ook weer goed gelopen."

Maar D66, een van de verkiezingswinnaars, wil niet met de ChristenUnie. Dat betekent dat Hoekstra naar eigen zeggen "constructief wil kijken" naar de minderheidsvariant waarover nu wordt gesproken. VVD, D66 en CDA zitten maandag weer om de tafel met informateur Johan Remkes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden