Clicky

 
Transport Online - Filialen Albert Heijn in Amsterdam dichtgelijmd

Filialen Albert Heijn in Amsterdam dichtgelijmd

Filialen Albert Heijn in Amsterdam dichtgelijmd
24-09-2021 10:26 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 14:45 uur] In Amsterdam stonden medewerkers van de Albert Heijn vrijdagochtend voor een dichte deur, omdat de sloten van achttien filialen waren dichtgelijmd. Inmiddels zijn alle deuren en rolluiken weer open, laat een woordvoerder van de supermarkt weten. Vooralsnog heeft de politie geen idee wat de reden is voor de actie.

"De winkels gaan normaal gesproken om 08.00 uur open. Sommige konden vrij snel open worden gemaakt, bij andere duurde het ietsjes langer. Medewerkers hebben dus maximaal twee uur moeten wachten", aldus de woordvoerder. De dichtgelijmde filialen bevinden zich niet in één stadsdeel, maar het gaat om filialen verspreid over de stad.

De politie doet onderzoek naar de zaak. "Wij gaan camerabeelden bij de winkels veilig stellen en die onderzoeken. Er zat helaas geen brief of sticker over het motief van de dader."

Dagblad Trouw meldde later op de ochtend dat een groep die zich AH Must Go noemt de verantwoordelijkheid voor de actie heeft opgeëist. Het zou gaan om een protest tegen de bouw van een distributiecentrum in de Lutkemeerpolder, schrijft de krant. De politie zegt deze brief niet te kennen. Al eerder is er door klimaatactivisten geprotesteerd tegen de mogelijke komst van een distributiecentrum in het gebied, ten westen van Amsterdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions