Clicky

 
Transport Online - Urby investeert in stedelijke mobiliteit en koopt 20 elektrische Renault Trucks D Z.E.

Urby investeert in stedelijke mobiliteit en koopt 20 elektrische Renault Trucks D Z.E.

Urby investeert in stedelijke mobiliteit en koopt 20 elektrische Renault Trucks D Z.E.
24-09-2021 09:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEESD - Urby, de specialist in first en last mile leveringen en dochteronderneming van La Poste Group en Banque des Territoires, investeert in een emissievrije vloot. Het bedrijf heeft 20 elektrische Renault Trucks D Z.E. besteld, speciaal voor stadsdistributie, die vanaf 2022 in 15 Franse steden worden ingezet.

Om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten en de aanscherping van de stedelijke regelgeving, met name de geleidelijke invoering van Lage Emissie Zones (LEZ), schaft Urby, de specialist in first en last mile leveringen, een vloot van 100 procent elektrische Renault Trucks vrachtwagens aan.

Urby heeft gekozen voor 20 Renault Trucks D Z.E. 4x2 16-tons vrachtwagens. Redenen voor aanschaf waren de beproefde technologie van Renault Trucks, de actieradius van het voertuig, die in overeenstemming is met het vereiste gebruik, en het onderhoud dat door het gespecialiseerde netwerk van de fabrikant wordt verzorgd.

Deze elektrische vrachtwagens zullen vanaf 2022 in een vijftiental steden in Frankrijk in gebruik worden genomen, waaronder Parijs, Lyon, Bordeaux, Lille en Nantes.

De Renault Trucks D Z.E. is de ideale vrachtwagen voor gebruik in de stad, omdat hij alle (binnen)stedelijke gebieden kan bereiken, zelfs die met de smalste straten of met verkeersbeperkingen. En emissievrij leveringen kan uitvoeren zonder plaatselijk vervuilende stoffen uit te stoten of geluidsoverlast te veroorzaken.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van de transportbranche in groene oplossingen ligt", legt Frédéric Delaval, uitvoerend directeur van het Urby-netwerk, uit. "Ons doel is om de levering van goederen opnieuw uit te vinden, en zelfs nieuw leven in te blazen, vanuit milieuoogpunt. Dankzij zijn grote laadvermogen is de volledig elektrische Renault Trucks D Z.E. een belangrijke speler op de markt van het innovatieve goederentransport."

Renault Trucks President Bruno Blin is verheugd over deze samenwerking met Urby. "Bij Renault Trucks is de strijd tegen de opwarming van de aarde onze prioriteit. Wij geloven in elektrische mobiliteit om de duurzaamheid van ons milieu en dat van toekomstige generaties te waarborgen.

Dit vereist een grondige transformatie van de transportsector, die fabrikanten en transporteurs samen moeten doorvoeren. Met de lancering van deze 20 volledig elektrische vrachtwagens in Frankrijk, nemen Urby en Renault Trucks het voortouw in deze verandering."

Renault Trucks, dat zich heeft gecommitteerd aan de Overeenkomst van Parijs om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken, heeft als doel gesteld dat 10% van zijn productie in 2025 elektrisch moet zijn en 35% in 2030. Tegen 2040 zal de volledige range 100% vrij zijn van fossiele brandstoffen.

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden