Clicky

 
Transport Online - Cel en behandeling voor man die dreigde raketwerper af te vuren op Mark Rutte

Cel en behandeling voor man die dreigde raketwerper af te vuren op Mark Rutte

Cel en behandeling voor man die dreigde raketwerper af te vuren op Mark Rutte
23-09-2021 19:40 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij stak zwaar vuurwerk af bij een politiebureau en bedreigde overheidsambtenaren en demissionair minister-president Mark Rutte. Naast de celstraf moet de verdachte zich ook laten behandelen voor zijn problematiek.

De verdachte stak in april jl. twee keer, enkele uren na elkaar, zwaar vuurwerk af bij het politiebureau in Helmond. Hij gooide eerst één zogeheten cobra op een auto die op de binnenplaats van het politieterrein stond. Hierdoor werd de personenauto beschadigd. Een paar uur later ging de man terug naar het politiebureau en liet daar een cobra ontploffen bij de toegangspoort.

In diezelfde periode stuurde de verdachte meerdere e-mails naar het ministerie van Justitie & Veiligheid, met daarin bedreigingen aan alle overheidsambtenaren. Ook stuurde hij een bericht naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. In die e-mail dreigde hij een raketwerper af te vuren op demissionair minister-president Mark Rutte.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich schuldig maakte aan een aantal ernstige delicten. Hij mag van geluk spreken dat er geen personen gewond zijn geraakt door het afsteken van de cobra's. Volgens een klinisch psycholoog is er bij de verdachte sprake van ADHD, een periodiek explosieve stoornis en een antisociale persoonlijkheidsstoornis met paranoïde trekken.

Aan de deels voorwaardelijke celstraf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt hij een meldplicht bij de reclassering, moet hij zich klinisch laten behandelen in een zorginstelling en aansluitend moet hij meewerken aan een ambulante behandeling. Ook mag hij geen alcohol en drugs gebruiken.

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats