Clicky

 
Transport Online - BP sluit sommige Britse pompstations vanwege chauffeurstekort

BP sluit sommige Britse pompstations vanwege chauffeurstekort

BP sluit sommige Britse pompstations vanwege chauffeurstekort
23-09-2021 16:13 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

LONDEN - [update 19:00 uur] Het Britse olie- en gasconcern BP sluit tijdelijk sommige pompstations in het Verenigd Koninkrijk omdat er tekorten zijn aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof te leveren. Het besluit van BP verergert de toch al moeilijke situatie op de Britse energiemarkt door de sterk gestegen gasprijzen, waardoor al meerdere kleinere gasleveranciers failliet zijn gegaan.

BP heeft meer dan 1200 tankstations in het Verenigd Koninkrijk waar wekelijks meer dan 7 miljoen klanten gebruik van maken. "We hebben te maken met brandstofleveringsproblemen bij sommige pompstations en helaas moeten we daardoor een handvol vestigingen tijdelijk sluiten vanwege een gebrek aan benzine en diesel", aldus een verklaring van BP.

Het bedrijf zegt te werken aan maatregelen om meer verstoringen te voorkomen. BP gaat nu voorrang te geven aan brandstofleveringen aan pompstations langs snelwegen en locaties met de grootste vraag.

Ook ExxonMobil zegt dat een klein aantal van de tweehonderd pompstations die het uitbaat voor het Britse supermarktconcern Tesco geraakt wordt door het chauffeurstekort. Shell, dat ongeveer duizend tankstations in het Verenigd Koninkrijk telt, hoeft nog geen vestigingen te sluiten. Wel merkt het bedrijf de problemen rond de tekorten. Een woordvoerder zegt dat Shell de problemen door goede planning nog het hoofd kan bieden.

Een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson zei dat er geen sprake is van brandstoftekorten. Mensen kunnen gewoon brandstof blijven kopen, aldus hem. Hij stelt dat het distributiesysteem voor brandstof in het Verenigd Koninkrijk robuust is.

Het chauffeurstekort is mede ontstaan door de brexit, omdat daardoor veel buitenlandse truckers zijn vertrokken uit het Verenigd Koninkrijk. Maar ook de coronapandemie is een oorzaak omdat daardoor minder nieuwe chauffeurs zijn opgeleid. Andere bedrijfssectoren zoals de detailhandel worden ook geraakt door dat tekort. In supermarkten zijn er soms lege schappen ontstaan. Er zou een tekort van ongeveer 90.000 vrachtwagenchauffeurs zijn in het land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions