Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways verlengt samenwerking met USAID ROUTES om de handel in wilde dieren te bestrijden

Qatar Airways verlengt samenwerking met USAID ROUTES om de handel in wilde dieren te bestrijden

Qatar Airways verlengt samenwerking met USAID ROUTES om de handel in wilde dieren te bestrijden

DOHA - Qatar Airways verlengt haar deelname aan de USAID ROUTES samenwerking (Reducing Opportunities for Unlawful Transport of Endangered Species) en versterkt daarmee haar engagement om de illegale handel in wilde dieren en hun producten te bestrijden.

Als stichtend lid van de United for Wildlife Transport Taskforce ondertekende Qatar Airways in 2016 de historische Buckingham Palace verklaring, gericht op het nemen van daadwerkelijke stappen om de routes te sluiten die door smokkelaars gebruikt worden voor de illegale handel in wilde dieren en hun producten. Vervolgens ondertekende de luchtvaartmaatschappij in mei 2017 de eerste intentieverklaring met het ROUTES Partnership.

In mei 2019 werd Qatar Airways de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een certificering behaalde binnen de Illegal Wildlife Trade (IWT) Assessment. De IWT Assessment-certificering bevestigt dat Qatar Airways over de procedures, personeelsopleiding en meldingsprotocollen beschikt die de illegale smokkel van producten van wilde dieren bemoeilijken.

De Illegal Wildlife Trade (IWT) Assessment werd ontwikkeld door de International Air Transport Association (IATA), met de steun van ROUTES, als onderdeel van IEnvA - IATA's milieubeheer- en evaluatiesysteem voor luchtvaartmaatschappijen. Door te voldoen aan de IEnvA-normen en aanbevelingen (ESARP's) kunnen luchtvaartmaatschappijen die de Buckingham Palace-verklaring van United for Wildlife hebben ondertekend, aantonen dat zij de relevante verbintenissen van de verklaring hebben toegepast.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, verklaart: "De illegale handel in wilde dieren bedreigt onze wereldwijde biodiversiteit en vormt een risico voor de gezondheid en de veiligheid in bepaalde gemeenschappen. Wij nemen maatregelen om deze illegale handel te ontwrichten en zo de biodiversiteit in stand te houden en onze kwetsbare ecosystemen te beschermen. Samen met andere leiders in de luchtvaartsector blijven wij vastbesloten om de nadruk te leggen op ons nultolerantiebeleid inzake de illegale handel in wilde dieren en hun producten, en wij sluiten ons aan bij de ROUTES-samenwerking door te zeggen: "It doesn't Fly With Us". We blijven samenwerken met onze stakeholders om het bewustzijn te vergroten en de opsporing van illegale activiteiten met wilde dieren te verbeteren om deze dieren, die wij zo waarderen, te beschermen."

Mr. Crawford Allan, hoofd van het ROUTES Partnership, prijst de voortrekkersrol van Qatar Airways om de handel in wilde dieren te voorkomen: "Door bewustmakingsacties, opleidingen en het opnemen van de handel in wilde dieren in hun beleid, heeft Qatar Airways hun engagement ten aanzien van de Buckingham Palace verklaring en de doelstelling van het ROUTES partnerschap aangetoond. Ik ben er trots op te zien dat Qatar Airways deze inspanningen voortzet en deel uitmaakt van een groeiend aantal bedrijven dat zegt: "It Doesn't Fly With Us".

De covid-19-pandemie heeft aangetoond dat misdrijven tegen in het wild levende dieren niet alleen een bedreiging vormen voor het milieu en de biodiversiteit, maar ook voor de menselijke gezondheid. Hoewel er beperkingen gelden voor reizen, hebben meldingen van inbeslagnames van wilde dieren tijdens het afgelopen jaar aangetoond dat smokkelaars nog steeds hun kans grijpen om via de luchtvaart te smokkelen. Qatar Airways erkent dat met steun van de USAID ROUTES samenwerking, de luchtvaartsector kan evolueren naar een groenere planeet die ecosystemen en het behoud van wilde dieren omvat, essentiële onderdelen van een bloeiende wildlife economie met en voor lokale gemeenschappen.

Als eerste ondertekenaar van de Buckingham Palace Verklaring in maart 2016 en een stichtend lid van de United for Wildlife Transport Taskforce, heeft Qatar Airways een nultolerantie beleid ten aanzien van de illegale handel van bedreigde wilde dieren. Qatar Airways Cargo lanceerde eerder dit jaar het tweede hoofdstuk van haar duurzaamheidsprogramma WeQare: Rewild the Planet, om wilde dieren gratis te vervoeren naar hun natuurlijke habitat. Het initiatief van de vrachtvervoerder om wilde dieren terug te brengen naar hun natuurlijke habitat is in overeenstemming met het streven van de luchtvaartmaatschappij om de wildlifehandel en de illegale handel in wilde dieren te bestrijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions