Clicky

 
Transport Online - Nijmeegse horeca kan direct gesloten worden bij niet controleren

Nijmeegse horeca kan direct gesloten worden bij niet controleren

Nijmeegse horeca kan direct gesloten worden bij niet controleren
23-09-2021 15:02 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen gaat horecazaken direct sluiten die nu al aangeven niet op coronatoegangsbewijzen te controleren vanaf zaterdag. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls, die berichtgeving van de Gelderlander bevestigt. Volgens een woordvoerster van het Veiligheidsberaad, waar Bruls ook voorzitter van is, zullen waarschijnlijk meer gemeenten volgen. Dat werd volgens haar duidelijk tijdens het Veiligheidsberaad woensdag.

Tijdens de vergadering is besproken dat gemeenten zaken zonder waarschuwing kunnen sluiten. Volgens de woordvoerster zagen veel van de 25 voorzitters van veiligheidsregio's dit plan zitten. Maar het is uiteindelijk aan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

In elk geval in Nijmegen wordt dit plan doorgevoerd. "Als je evident zegt ik doe niet mee, dan gaan we meteen over tot sluiting zodra we dat constateren", zegt de woordvoerder van Bruls. Volgens de zegsman volgt een horecazaak, wanneer deze dit "vandaag of morgen" al aangeeft, opzettelijk de regels niet. Dat is anders dan horecazaken die bijvoorbeeld de controle niet goed uitvoeren, meent de woordvoerder.

Dennis Dekkers, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Groot Nijmegen, begrijpt dat de gemeente geen andere keuze heeft dan in te grijpen wanneer de wet wordt overtreden. Wel vindt hij dat, wanneer dit plan wordt doorgezet, over een paar weken moet worden bekeken hoe de handhaving verlopen is en of controle op de coronapassen haalbaar is. Of er daadwerkelijk zaken moeten sluiten, betwijfelt hij. "Ik denk dat het wel gaat meevallen."

De gemeenten Den Haag, Groningen en Utrecht zijn minder stellig over het direct sluiten van horecazaken die controle weigeren, zo geven zij donderdag aan. Woordvoersters van de gemeenten Groningen en Utrecht zeggen per situatie te bekijken welke maatregel nodig is. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zegt dat hij betwijfelt of horecazaken direct gesloten zullen worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden