Clicky

 
Transport Online - Beijing: Evergrande moet bouwprojecten voltooien en terugbetalen

Beijing: Evergrande moet bouwprojecten voltooien en terugbetalen

Beijing: Evergrande moet bouwprojecten voltooien en terugbetalen
23-09-2021 14:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

BEIJING - Het financieel geplaagde vastgoedconcern China Evergrande Group moet zich concentreren op het afbouwen van nog niet voltooide vastgoedprojecten. Verder moet het conglomeraat werk maken van het terugbetalen van individuele investeerders.

Dat zeggen financiële toezichthouders in Beijing die het vastgoedconcern een uitgebreide reeks instructies hebben gegeven. Daarin staat ook dat Evergrande moet voorkomen dat het op korte termijn in gebreke blijft met het doen van betalingen. In een vergadering met vertegenwoordigers van Evergrande zeiden de toezichthouders ook dat het bedrijf proactief met obligatiehouders moet communiceren om wanbetaling te voorkomen.

De dreiging van een faillissement van Evergrande, dat gebukt gaat onder een schuldenlast van omgerekend 260 miljard euro, houdt wereldwijd investeerders in de ban. Toenemende zorgen over het concern zorgen voor een uitverkoop op de Aziatische markten en onderstrepen hoe de crisis zich uitbreidt naar andere activa.

Cruciale betalingstermijn

Beleggers zetten zich schrap voor een cruciale betalingstermijn op donderdag. Het bedrijf moet 83,5 miljoen dollar (dik 71 miljoen euro) aan rente betalen op een obligatie van 2 miljard dollar. Een week later is de volgende betalingsdeadline.

Blijft het concern in gebreke dan kan dat de grootste schuldherstructurering in de geschiedenis van China veroorzaken. Het zou ook de zwaarste klap tot nu toe betekenen op een markt die internationale vermogensbeheerders wist te verleiden met lucratieve rendementen. Dat gebeurde op het moment dat de wereldwijde obligatierente op een historisch dieptepunt stond.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal hebben autoriteiten in China lokale overheden gevraagd zich voor te bereiden op het eventueel omvallen van Evergrande. Zo zouden ze opdracht gekregen hebben uit te zoeken wat de financiële gevolgen zijn en in gesprek te gaan met lokale projectontwikkelaars. Daaruit zou opgemaakt kunnen worden dat Beijing niet van plan is de onderneming ten koste van alles te redden, ondanks de economische en sociale onrust die een bankroet zou veroorzaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden