Clicky

 
Transport Online - Honderdste Volvo-truck voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V.

Honderdste Volvo-truck voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V.

Honderdste Volvo-truck voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V.
23-09-2021 11:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een jubileum voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V.: het bedrijf uit Alphen aan den Rijn nam onlangs zijn honderdste Volvo-truck in gebruik. Met het oog op brandstofbesparing viel de keus op een Volvo FH I-Save 460 4x2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center.

Blom & Zn. Zwammerdam B.V. is gespecialiseerd in koel- en vriestransport, distributie en kippertransport. De nieuwe Volvo FH-trekker wordt voornamelijk ingezet voor geconditioneerd transport in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De levering van de jubileumtruck was tegelijkertijd een primeur voor het bedrijf. Het is namelijk de eerste Volvo FH-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor. “Een keuze voor brandstofefficiency”, zegt directeur-eigenaar John Blom. “We verwachten dat de Volvo FH met Turbo Compound-motor zo’n 10% zuiniger is dan zijn voorganger. Dat is financieel interessant en goed voor het milieu.”

Keuze voor betrouwbaarheid

Blom & Zn. Zwammerdam B.V. is een Volvo-bolwerk. Het bedrijf nam op 12 maart 1969 zijn eerste Volvo-truck in gebruik en rijdt al decennia uitsluitend met dit merk. Blom: “Het zijn betrouwbare trucks waar we zonder problemen 1,2 à 1,3 miljoen kilometer mee rijden. Daarnaast blinkt Volvo Trucks uit door de aandacht voor veiligheid: de veiligheidssystemen zijn onovertroffen.”

Support van de dealer

De goede relatie met Volvo Group Truck Center is voor Blom ook een belangrijke reden voor de langdurige samenwerking. “Het is een zeer betrouwbare partner waar je van op aan kunt. De accountmanager is echt een sparringpartner die met ons meedenkt. De levering van onze nieuwe Volvo FH is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft ons uitgebreid voorgelicht en voorgerekend wat een Volvo FH I-Save ons oplevert. Op basis daarvan hebben we de keus gemaakt voor deze configuratie. Ook op andere vlakken worden we perfect geholpen. Onderhoud en keuringen doen we in principe zelf, maar voor de levering van onderdelen maken we gebruik van de parts service van Volvo Group Truck Center. En als onze monteurs een vraag hebben, kunnen ze bellen en worden ze geholpen.”

Wagenpark

Het wagenpark van Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V. bestaat nu uit 37 Volvo-trucks. “We hebben drie Volvo’s FM en 34 Volvo’s FH, zowel bakwagens als trekkers”, zegt Blom. “Onze nieuwe Volvo FH is voor ons de eerste van het nieuwe model. De truck ziet er super uit, echt een visitekaartje voor ons bedrijf. De chauffeur is er zeer blij mee. In de Globetrotter XL-cabine heeft hij veel ruimte en comfort, iets wat ik ook belangrijk vind omdat onze mensen twee à drie nachten per week overnachten in de cabine. Daarom kiezen we ook voor andere opties die bijdragen aan het comfort, zoals de standairco I-ParkCool waardoor chauffeurs ook op warme dagen comfortabel kunnen overnachten in de truck.”

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats