Clicky

 
Transport Online - Vakbonden leggen cao-onderhandelingen met NN Groep na stroef jaar stil

Vakbonden leggen cao-onderhandelingen met NN Groep na stroef jaar stil

Vakbonden leggen cao-onderhandelingen met NN Groep na stroef jaar stil
23-09-2021 11:16 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - De cao-onderhandelingen met NN Group (Nationale-Nederlanden) liggen stil. Vakbonden FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie komen na een jaar praten met de verzekeraar tot de conclusie dat er nauwelijks vooruitgang is geboekt en daarom is het overleg door de bonden opgeschort.

De bonden keren nu terug naar hun achterban met de vraag welke volgende stap gezet moet worden. FNV Finance-bestuurder Gerard van Hees: “Nu we er onderhandelend niet uitkomen, moeten we ons de vraag stellen of we bereid zijn de onderhandelingsinzet te ondersteunen door druk te zetten op NN. Bijvoorbeeld door onze onvrede te uiten in het werkoverleg. Of zijn we bereid om onze onderhandelingsinzet aan te passen aan de eisen van NN? Dit zijn meteen de twee uitersten van de mogelijkheden.” 

Terwijl de vorige cao al op 1 januari afliep, lijkt er op een nieuwe overeenkomst voorlopig weinig zicht. Waar de bonden de inzet hebben om de lonen in 2021 met 3 procent te laten stijgen (of in ieder geval mee te laten stijgen met die van vergelijkbare bedrijven), houdt NN vast aan kostenbeheersing en krimp van de organisatie. Voor de bonden is het van belang dat het bestaande sociaal plan overeind blijft, maar ook daar wil NN versoberen. 

Na een jaar van praten en voorstellen doen, zijn de bonden tot de conclusie gekomen dat er geen aanknopingspunten zijn om nu verder te praten. Uit een enquête die begin dit jaar door personeel is ingevuld blijkt dat de inzet wat hen betreft nog steeds een loonsverhoging en behoud van het huidige sociaal plan moet zijn. Inge de Vries, belangenbehartiger De Unie: “De medewerkers krijgen van NN veel complimenten voor hun inzet en flexibiliteit. Daar hoort ook een financiële blijk van waardering bij. De medewerkers zijn daar duidelijk over geweest. Helaas laat NN het bij woorden alleen.”

De onderhandelingsdelegatie wil de opschorting van het overleg gebruiken om in gesprek met de leden te gaan over hoe nu verder. Martijn den Heijer, onderhandelaar CNV Vakmensen: “We komen zo geen stap verder. Met het opschorten van het cao-overleg geven we als gezamenlijke bonden een helder en krachtig signaal aan Nationale-Nederlanden. De werknemers verdienen een eerlijke cao, met een passende loonsverhoging en een goed sociaal plan.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions