Clicky

 
Transport Online - Noodbevelen Alblasserdam verlengd na geweld en vergisontvoering

Noodbevelen Alblasserdam verlengd na geweld en vergisontvoering

Noodbevelen Alblasserdam verlengd na geweld en vergisontvoering
22-09-2021 16:53 | Binnenland | auteur ANP

ALBLASSERDAM - De noodbevelen die twee woningen in Alblasserdam gesloten houden, worden verlengd tot 18 november, meldt de gemeente woensdag. Ook andere maatregelen blijven van kracht in de Zuid-Hollandse plaats na de bedreigingen en geweldsincidenten in augustus. Die volgden op de zogenoemde vergisontvoering in Cruquius.

De huizen aan De Boezem en de Merelstraat werden gesloten nadat bij de eerste een explosief was afgegaan en bij de laatste een explosief werd gevonden. Die noodbevelen tot woningsluiting zouden komende vrijdag aflopen, maar vanwege de veiligheid voor bewoners en omwonenden blijven de panden langer gesloten. De gemeente heeft verder een veiligheidsrisicogebied in Alblasserdam aangewezen, waarna de politie een aantal keer preventief heeft gefouilleerd. Daarbij werd niets aangetroffen. Ook zijn extra camera's geïnstalleerd en is de politie snel ter plaatse als er melding wordt gedaan van een verdachte situatie.

Op 5 augustus werd in het Noord-Hollandse Cruquius een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd. De daders bleken hem ruim vijf dagen vast te hebben gehouden en mishandeld. Het eigenlijke doelwit was volgens de politie iemand anders. Later volgden een reeks geweldsincidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Het geheel aan geweldplegingen heeft vermoedelijk te maken met een onderschepte partij cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions