Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor verkrachting, bedreiging en mishandeling ex-vriendin

Celstraf voor verkrachting, bedreiging en mishandeling ex-vriendin

Celstraf voor verkrachting, bedreiging en mishandeling ex-vriendin
22-09-2021 16:39 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 36-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan verkrachting, bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin en mishandeling van haar tante.

De verdachte kreeg in mei 2020 een woordenwisseling met zijn ex-vriendin waarbij hij haar met een mes in het bovenbeen stak. Vervolgens boekte hij een hotel in Oss. Daar bedreigde hij de vrouw met het mes en dwong hij haar tot seksuele handelingen. Toen de vrouw zich verzette, trok de verdachte aan haar haren en sloeg hij haar.

In de maanden rond dit voorval mishandelde de verdachte zijn ex-vriendin meerdere keren door haar te slaan, stompen, schoppen en trappen. Ook mishandelde hij de tante van de vrouw en bedreigde hij hen allebei met de dood.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte een uiterst bedreigende situatie voor zijn slachtoffer creëerde, waarbij hij op ernstige, extreme wijze haar lichamelijke en geestelijke integriteit schond. De verdachte liet zich leiden door zijn eigen (seksuele) behoeften. Daarbij hechtte hij kennelijk geen enkele waarde aan de wil van zijn ex-vriendin en de gevolgen die zijn gedragingen voor haar zouden hebben. De rechtbank koppelt een aantal bijzondere voorwaarden en een proeftijd van 3 jaar aan het voorwaardelijke strafdeel. De verdachte mag geen contact opnemen met de slachtoffers en mag niet bij ze in de straat komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions