Clicky

 
Transport Online - Leonardo DiCaprio investeert in Nederlandse Mosa Meat en Israëlische Aleph Farms

Leonardo DiCaprio investeert in Nederlandse Mosa Meat en Israëlische Aleph Farms

Leonardo DiCaprio investeert in Nederlandse Mosa Meat en Israëlische Aleph Farms
22-09-2021 15:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

MAASTRICHT/REHOVOT - Aleph Farms en het Nederlandse Mosa Meat, twee bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van gecultiveerd vlees, kondigen vandaag een investering aan van milieuactivist en Academy Award-winnende acteur Leonardo DiCaprio. Beide bedrijven hebben aangetoond dat ze rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kunnen telen, met de onthulling van de eerste gekweekte hamburger door Mosa Meat in 2013 en de eerste gekweekte steak en ribeye door Aleph Farms in respectievelijk 2018 en 2021.

"Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons voedselsysteem te transformeren. Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen. Ik ben erg blij om ze als adviseur en investeerder te ondersteunen, terwijl ze zich voorbereiden om gekweekt rundvlees bij de consument te introduceren." zei Leonardo DiCaprio.

Terwijl de wereldwijde vleesconsumptie tegen 2050 naar verwachting met 40-70 procent zal groeien, biedt gecultiveerd vlees een oplossing om de huidige negatieve effecten van de industriële rundvleesproductie sterk te verminderen. Bovendien zorgt gecultiveerd vlees ervoor dat mensen kunnen blijven genieten van het vlees dat ze graag eten, zonder dat er een grote gedragsverandering nodig is. Analisten hebben voorspeld dat de markt voor gecultiveerd vlees tegen 2030  miljard zou kunnen bereiken, als onderdeel van de bredere eiwittransitie.

Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat zegt:"Leonardo DiCaprio's werk om positieve verandering teweeg te brengen, sluit nauw aan bij onze missie bij Mosa Meat. We zijn heel blij om hem aan boord te halen als adviseur en investeerder en samen te werken om huidige en toekomstige generaties duurzaam te voeden."

Didier Toubia, medeoprichter en CEO of Aleph Farms zegt: "Als toegewijd milieuactivist verwelkomen we Leonardo DiCaprio in onze adviesraad en familie van topinvesteerders. Ons team zet zich in om de duurzaamheid van onze wereldwijde voedselsystemen te verbeteren en we zijn verheugd dat Leo onze visie deelt."

Volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse door CE Delft, zal de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de klimaatimpact met 92% verminderen, de luchtvervuiling met 93 procent verminderen, 95 procent minder land en 78% minder water gebruiken in vergelijking met de industriële rundvleesproductie. De productie van gecultiveerd rundvlees biedt de mogelijkheid om het overgebleven land te herbebossen, om op natuurlijke wijze uitstoot te verminderen, of om meer voedsel voor mensen te produceren. Bovendien zal het geautomatiseerde en steriele proces waarmee gecultiveerd vlees wordt geproduceerd, het gebruik van antibiotica overbodig maken en het risico verminderen op besmettingen en ziekten die samenhangen met geconcentreerde en intensieve veehouderij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions