Clicky

 
Transport Online - Transavia onderzoekt vliegen vanuit Brussel

Transavia onderzoekt vliegen vanuit Brussel

Transavia onderzoekt vliegen vanuit Brussel
22-09-2021 14:29 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat opnieuw onderzoeken of het vluchten kan gaan uitvoeren vanuit Brussel. Dat is een plan uit 2019, dat nu uit de ijskast wordt gehaald omdat de vliegmarkt weer aantrekt. Dat bevestigt een woordvoerster na een bericht in Het Financieele Dagblad. Nu vertrekt Transavia alleen nog vanaf de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven.

"We zoeken naar nieuwe kansen", aldus de zegsvrouw. De plannen stonden door de uitbraak van het coronavirus bijna twee jaar "on hold".

Dat Transavia naar Brussel kijkt, staat volgens de maatschappij los van de ophanden zijnde verhoging van de tarieven op Schiphol. De luchthaven ziet zich genoodzaakt de tarieven te verhogen om het gat in de begroting te dichten die de coronacrisis heeft veroorzaakt. De belangengroep van luchtvaartmaatschappijen Barin noemde het eerder onacceptabel dat de luchthavenuitbater de rekening voor de coronacrisis naar de maatschappijen doorschuift. "Ook onze topman was daar niet blij mee", aldus Transavia. "Schiphol voert een enorme verhoging door terwijl we nog miljoenen verlies lijden."

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats