Clicky

 Nep-postbezorgers op heterdaad betrapt en aangehouden

Nep-postbezorgers op heterdaad betrapt en aangehouden
22-09-2021 14:15 | Misdaad | auteur Redactie

HOOFDDORP - De politie heeft dinsdag twee mannen uit Almere op heterdaad aangehouden bij een woning aan de Breeburgsingel. De mannen, 23 en 28 jaar, deden zich voor als postbezorgers en kwamen de pinpas én pincode van één van de buurtbewoners ophalen.

Rond 13.00 uur werd een bewoner van de Breeburgsingel gebeld door de fraudedesk van een bank. De zogenaamde medewerker gaf aan dat een app op zijn account was geïnstalleerd en dat met die app werd geprobeerd geld over te maken van de bankrekening. De bankmedewerker had echter de oplossing; de man moest zijn bankpas, pincode en e-dentifier in een enveloppe doen die met een kwartier werd opgehaald door postbezorgers. De man ging hiermee akkoord, maar de nep bankmedewerker wist niet dat ‘zijn’ klant hem door had.

Politie gealameerd 

De partner van de man had het gesprek meegeluisterd en belde ondertussen met de politie. Direct werden politieagenten naar het adres gestuurd die in de woning geduldig op de komst van de postbezorgers wachtten. Ongeveer een halfuur nadat de behulpzame bankmedeweker had gebeld, kwam een auto aangereden met hierin twee mannen. De bestuurder parkeerde de auto op de Carolinabrug en gezien werd dat het tweetal in de auto een shirt van een postbezorgingsdienst aandeed. Eén van de inzittenden stapte vervolgens uit en liep in de richting van de woning.

Aanhoudingen

Deze man belde daarna aan bij de woning waar hij de goederen zou ophalen. De bewoner nodigde de ‘postbezorger’ uit binnen te komen. Eenmaal in de woonkamer aangekomen, wachtte de Almeerder een onaangename verrassing. De verdachte werd namelijk opgewacht door politieagenten die hem direct konden aanhouden. Op dat zelfde moment werd de andere Almeerder, die nog in de auto zat, eveneens in de kraag gevat. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie neemt deze zaak verder in onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats