Clicky

 
Transport Online - ColliCare Logistics neemt Belga Internationaal Transport over

ColliCare Logistics neemt Belga Internationaal Transport over

ColliCare Logistics neemt Belga Internationaal Transport over
22-09-2021 12:07 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GRONINGEN - ColliCare Logistics neemt per 1 oktober 2021 het personeel en de activiteiten van het in Roden gevestigde transportbedrijf Belga Internationaal Transport vof over. Het Drentse familiebedrijf is sinds 1928 actief in het goederenvervoer en is de laatste decennia uitgegroeid tot een specialist in transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Met de overname is de continuïteit van Belga Internationaal Transport gewaarborgd en zullen de twee bedrijven hun krachten bundelen om hun transportdiensten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te versterken.

ColliCare Logistics heeft al enkele jaren haar eigen douane-afdeling en houdt zich sinds begin 2020 ook bezig met douanezaken betreffende het Verenigd Koninkrijk. Om de dienstverlening van Belga Transport na de brexit te verstevigen, heeft de algemeen directeur Jan Belga in september 2021 besloten om het familiebedrijf te verkopen aan ColliCare Logistics.

“De sterk veranderende markt voor transport van en naar het Verenigd Koninkrijk brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Met de overname kunnen we de continuïteit voor onze klanten en medewerkers waarborgen", aldus Jan Belga, algemeen directeur van Belga Internationaal Transport.

Dankzij deze overname breidt ColliCare Logistics haar dienstverlening uit met extra kennis en vrachtwagencombinaties. De activiteiten van Belga Internationaal Transport zullen vanaf 1 oktober gecoördineerd worden door medewerkers van beide bedrijven onder de naam ColliCare Logistics. De dagelijkse operatie zal plaatsvinden vanuit het in Groningen gevestigde kantoor van ColliCare Logistics. Huidig algemeen directeur Jan Belga zal betrokken blijven en wordt per 1 oktober onderdeel van het team van ColliCare Logistics.

“Na een meerjarige samenwerking met Belga Internationaal Transport was het bundelen van onze krachten een logische vervolgstap. Hiermee versterken we samen onze positie als aanbieder van een totaalpakket voor transport van en naar het Verenigd Koninkrijk", zegt Frits Potze, directeur van ColliCare Logistics.

ColliCare Logistics is een innovatieve logistieke dienstverlener met een compleet pakket aan diensten binnen zee-, weg-, spoor- en luchtvracht, 3PL, opslag en distributie. We richten ons op totaaloplossingen voor onze klanten, van producent tot consument. ColliCare heeft meer dan 500 medewerkers, met vestigingen in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland, Italië, Turkije, Litouwen, India en China. De visie van ColliCare is om het concurrentievermogen van onze klanten te versterken door middel van innovatieve en geïntegreerde logistieke diensten van hoge kwaliteit en flexibiliteit.

Het in Roden gevestigde Belga Internationaal Transport voert diverse transporten uit voor uiteenlopende bedrijven en staat bekend om haar 'korte lijnen' en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het Drentse familiebedrijf is sinds 1928 actief in het goederenvervoer en is mede door de focus op het Verenigd Koninkrijk in staat geweest om een mooi bedrijf neer te zetten waarbij hoogwaardige service en creatief meedenken met de klant hoog in het vaandel staan. In de dagelijkse operatie rijden vrachtwagencombinaties met deel- en complete lading tussen West-Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Foto's

  • J.Roeland
    ColliCare

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats