Clicky

 
Transport Online - HAI ROBOTICS haalt 200 miljoen dollar aan investeringen op voor autonome robots

HAI ROBOTICS haalt 200 miljoen dollar aan investeringen op voor autonome robots

HAI ROBOTICS haalt 200 miljoen dollar aan investeringen op voor autonome robots
22-09-2021 11:42 | Buitenland | auteur Redactie

SHENZHEN - HAI ROBOTICS, een Chinese startup voor magazijnrobotica die pioniert op het gebied van autonome case-handling robotica (ACR)-systemen, heeft aangekondigd dat het twee nieuwe doorlopende financieringsrondes heeft binnengehaald, waarmee 200 miljoen dollar is opgehaald om te investeren in het stimuleren van zijn robotvloot met technologische upgrades, het uitbreiden van zijn wereldwijde operationele netwerken, het optimaliseren van zijn supply chain management en bedrijfsstructuur, evenals personeel.

De financiering, de derde kapitaalinjectie voor het bedrijf in 2021, werd geleid door Capital Today met enkele bestaande investeerders, waaronder Sequoia Capital China, 5Y Capital, Source Code Capital, Legend Star en 01VC.

HAI ROBOTICS lanceerde 's werelds eerste ACR-systeem - HAIPICK(TM) in 2015. De HAIPICK(TM)-robots kunnen bakken of dozen oppakken en plaatsen op opslagplanken van vijf tot zeven meter hoog en kunnen tot acht ladingen naar continue goederen-naar-persoon pickstations transporteren.

De HAIPICK(TM)-robot onderscheidt zich van vergelijkbare mobiele robots vanwege de mogelijkheid om zowel dozen als individuele bakken te tillen en meerdere dozen in één beweging naar pickers of transportbanden te brengen. Het kan helpen magazijnautomatisering in slechts een week te realiseren, de opslagdichtheid met 80-130 procent te verhogen en de werkefficiëntie van het personeel 3-4 keer te verbeteren.

De wereldwijde supply chain- en warehousing-logistieke markt heeft de afgelopen jaren een golf van automatiseringstransformatie gekend. Volgens het LogisticsIQ(TM)-marktrapport zal de markt voor magazijnautomatisering tegen 2026 naar verwachting 30 miljard dollar waard zijn, met een CAGR van 14 procent sinds 2019.

Het HAIPICK(TM)-systeem baande zich als eerste een weg door de golf van magazijnautomatisering. Tot nu toe heeft het bedrijf meer dan 200 projecten over de hele wereld uitgevoerd met meer dan 2.000 ACR-robots ingezet, goed voor 90 procent aandeel in de ACR-robotmarkt. Het heeft samengewerkt met tientallen wereldwijde leiders op het gebied van logistiek en supply chain, waaronder LG CNS, MHS, MUJIN, BPS, Savoye, om er maar een paar te noemen.

"Onze belangrijkste toekomstoriëntatie zal gericht zijn op het uitbreiden van de overzeese markt en het lokaliseren van onze service", zegt Richie Chen, medeoprichter en CEO van het bedrijf.

HAI ROBOTICS denkt dat het in veel opzichten een voorsprong heeft op zijn buitenlandse tegenhangers, waaronder projectkosten, technologie en aanpassingsmogelijkheden, doordat het volwassen is geworden door in te spelen op de verschillende eisen op de dynamische Chinese markt.

Guo Shanshan, een partner van Sequoia Capital China, zei dat HAI ROBOTICS zichzelf een voorbeeld heeft gegeven in de logistieke sector met zijn ACR-systeem. "De robot voor het verwerken van koffers speelt in op de markttrend die verschuift naar kleinere workflows, zoals van pallet-picking naar bakken-picking. We zijn erg blij met de snelle groei van het bedrijf met goede innovatie," zei hij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden