Clicky

 
Transport Online - Maersk opent W&D faciliteit in de Verenigde Arabische Emiraten

Maersk opent W&D faciliteit in de Verenigde Arabische Emiraten

Maersk opent W&D faciliteit in de Verenigde Arabische Emiraten
22-09-2021 11:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DUBAI - Maersk Kanoo UAE, een integrator van containerlogistiek, heeft vandaag een overeenkomst getekend met Jebel Ali Free Zone (Jafza), de toonaangevende handels- en logistieke hub van DP World, voor het opzetten van zijn eerste Warehousing & Distribution (W&D)-faciliteit in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De overeenkomst werd vandaag, woensdag 22 september, ondertekend door Christopher Cook, Managing Director, Maersk UAE en Abdulla Bin Damithan, CEO & Managing Director, DP World – UAE Region & Jafza, vandaag op het regionale hoofdkantoor van Maersk West & Central Asia in Dubai. De 10.000 vierkante meter grote faciliteit zal worden gevestigd in Jafza in Dubai.

Zeescheepvaart en inkomende logistiek en distributie worden traditioneel gedeeld door meerdere belanghebbenden in de regio, wat resulteert in complexe logistieke vereisten. Met zijn nieuwe W&D-faciliteit zet Maersk een belangrijke stap in de richting van het bouwen van een werkelijk geïntegreerde oplossing voor zijn klanten, waarbij de klanten via één raam toegang krijgen tot meerdere logistieke vereisten, niet alleen voor de goederen die in en uit de VAE stromen, maar ook om andere landen in het Midden-Oosten die Dubai gebruiken als toegangspoort tot de wereldhandel.

Maersk's nieuwe W&D-faciliteit in Dubai zal een aanvulling zijn op de bestaande wereldwijde voetafdruk van meer dan 250 magazijnen die 1,5 miljoen vierkante meter beslaan in 50 landen. De faciliteit zal een totale opslagcapaciteit van 80.000 kubieke meter bieden en geschikt zijn voor verschillende soorten goederen in sectoren zoals petrochemie, retail & lifestyle, fast moving consumer goods (FMCG), technologie en automotive. De faciliteit is strategisch gelegen met niet alleen een nauwe verbinding met de zeehavenactiviteiten, maar ook met de luchthaven Al Maktoum. Dit zal de faciliteit in staat stellen om consumenten te bedienen die cross-docking via de lucht nodig hebben en ook voor degenen die minder-dan-containerlading (LCL) vervoeren.

De Maersk W&D-faciliteit zal worden aangedreven door een ultramodern magazijnbeheersysteem dat moderne technologieën en digitale oplossingen implementeert voor efficiënt voorraadbeheer, track & trace op unitniveau en uitgebreide dashboards biedt voor een betere zichtbaarheid en diepere inzichten. Met geavanceerde oplossingen voor het beheer van vervaldatums kunnen verspillingen in FMCG bijvoorbeeld tot nul worden teruggebracht, waardoor Maersk's klanten een concurrentievoordeel krijgen op het gebied van kosten.

De W&D-faciliteit van Maersk zal een aanvulling zijn op de bestaande diensten die worden geleverd, waaronder zeescheepvaart, transport over land, douaneafhandeling, contractlogistiek en e-comm-oplossingen. Klanten die profiteren van de geïntegreerde oplossingen van Maersk zullen profiteren van minder overdrachten van hun vracht tijdens de reis, wat leidt tot potentieel snellere doorlooptijden, betere zichtbaarheid, betere controle en meer voorspelbaarheid van hun toeleveringsketens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions