Clicky

 
Transport Online - Investeringen groeien met ruim vier procent in juli

Investeringen groeien met ruim vier procent in juli

Investeringen groeien met ruim vier procent in juli
22-09-2021 09:47 | Cijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - In juli 2021 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,2 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Vooral de investeringen in woningen en gebouwen waren hoger. In infrastructuur en personenauto’s is echter minder geïnvesteerd. Ten opzichte van juli 2019 lagen de investeringen ongeveer 1 procent hoger.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juli 2021 heeft een werkdag minder dan juli 2020.Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in september minder gunstig dan in juli.

Omstandigheden investeringen in september minder gunstig dan in juli

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in september minder gunstig dan in juli volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de groei van de export kleiner was dan in de radar van juli. De bezettingsgraad in de industrie nam echter toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden