Clicky

 
Transport Online - Kijlstra BV stopt met alle rioleringsactiviteiten: 45 ontslagen

Kijlstra BV stopt met alle rioleringsactiviteiten: 45 ontslagen

Kijlstra BV stopt met alle rioleringsactiviteiten: 45 ontslagen
21-09-2021 16:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DRACHTEN - Vanwege structurele verliezen en een steeds maar krimpende markt heeft de directie van Kijlstra BV, onderdeel van de Vermeulen Groep, noodgedwongen het besluit moeten nemen alle roleringsactiviteiten op termijn te staken. Alle lopende orders zullen worden uitgeleverd en de orderaanname zal worden afgebouwd. Dat meldt het bedrijf uit Drachten dinsdag.

Vanwege het voorgenomen besluit is het verlies van arbeidsplaatsen helaas onvermijdelijk. Kijlstra BV, gesitueerd aan de Tussendiepen in Drachten, is genoodzaakt om collectief ontslag aan te vragen voor ongeveer 45 medewerkers. In overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden zal onderzocht worden in hoeverre Kijlstra BV medewerkers van werk naar werk kan helpen. Kijlstra BV streeft ernaar zoveel mogelijk banen te behouden en/of werknemers onder te brengen bij zusterbedrijven.

Kijlstra BV, al ruim honderd jaar gevestigd in Drachten, heeft al een lange periode te maken met zware marktomstandigheden. De structureel krimpende markt veroorzaakt al jaren substantiële verliezen. Ondanks diverse investeringen, bedrijfsaanpassingen en reorganisaties blijft het bedrijf verlieslatend. De directie ziet daarom geen andere optie dan de rioleringsactiviteiten te staken. Vorige week is de ondernemingsraad om advies gevraagd en zijn de vakbonden over dit voornemen geïnformeerd. Vandaag zijn alle circa 85 werknemers eveneens ingelicht.

Voor de rioleringsactiviteiten betekent dit voornemen dat de orderaanname zal worden afgebouwd, productie en uitlevering wordt gegarandeerd. De bestratingsactiviteiten en de overige activiteiten die verband houden met de zogenaamde specials, zoals vispassages, veeroosters en gemalen, gezamenlijk goed voor 60 procent van de afzet, worden voortgezet.

Algemeen directeur Hans Mascini: "We hebben gestreden tot het laatst maar helaas moeten we het ontslag aanvragen voor ongeveer 45 ervaren krachten. Het is een harde klap voor deze medewerkers, waarvan een groot deel al decennia bij ons aan het werk is. Helaas is de rioleringssector een grillige en soms grimmige markt. En corona en de stikstofproblematiek komen de markt ook niet ten goede. Prioriteit is nu door te werken, bestaande orders uit te leveren en om de medewerkers bij een zusterbedrijf of elders onder te brengen. Het zijn vakmensen, dus ik ben optimistisch."

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    kijlstra beton

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions