Clicky

 
Transport Online - Ruim 1600 namaakvelgen inbeslaggenomen bij bedrijf in Heesbeen

Ruim 1600 namaakvelgen inbeslaggenomen bij bedrijf in Heesbeen

Ruim 1600 namaakvelgen inbeslaggenomen bij bedrijf in Heesbeen
21-09-2021 16:05 | Misdaad | auteur Redactie

HEESBEEN - De politie heeft afgelopen maandag 1616 namaakvelgen inbeslaggenomen bij een bedrijf aan de nieuwe Maasdijk in Heesbeen. De velgen hadden de uiterlijke kenmerken van velgen van onder andere Seat, Volkswagen en Audi, maar waren het niet. De waarde van de inbeslaggenomen velgen wordt geschat op minimaal 300.000 euro, meldt de politie.

Door de politie werd maandag een onderzoek ingesteld naar de handel van velgen van een bedrijf in Heesbeen. Door vertegenwoordigers van de officiële merkhouders zijn de licht metalen velgen van het bedrijf tegen het licht gehouden. De velgen waren voorzien van merklogo’s, terwijl de velgen niet van de merkhouders waren. Hierdoor leken de velgen dusdanig veel op de officiële merkvelgen, dat de consument zou kunnen denken dat het om merkvelgen ging.

Het bedrijf adverteerde ook als zodanig met de velgen. Het bedrijf was daarnaast geen aangewezen verkooppunt en mocht niet op deze manier gebruik maken van de logo’s of naam van de merkhouders.

Dit onderzoek is in samenwerking met de gemeente Heusden, REACT en de politie totstandgekomen. REACT is er om rechthebbenden, consumenten en overheden te beschermen tegen de negatieve gevolgen van de handel in namaakgoederen. Daarnaast maakt dit soort handel onderdeel uit van de aanpak van ondermijning, aldus de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions