Clicky

 
Transport Online - evofenedex: Investeren in klimaat gunstig voor handel en logistiek

evofenedex: Investeren in klimaat gunstig voor handel en logistiek

evofenedex: Investeren in klimaat gunstig voor handel en logistiek
21-09-2021 13:40 | Politiek | auteur Redactie

ZOETERMEER - Ondernemersvereniging evofenedex reageert positief op extra investeringen van het demissionaire kabinet voor economisch herstel, klimaat en internationale handel.

“Het is goed dat we in de troonrede horen dat er blijvende aandacht is voor het herstel na de coronacrisis en ook dat het kabinet meer geld uittrekt voor klimaatbeleid. Deze miljarden helpen onze maatschappij maar ook de Nederlandse handels- en productiebedrijven om te voldoen aan de klimaatafspraken. Daaraan snel voldoen geeft een concurrentievoordeel, en biedt ook nieuwe kansen voor ondernemers”, aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex.

evofenedex kijkt halsreikend uit naar een nieuw kabinet. “Maar het is belangrijk dat het kabinet ondanks de demissionaire status toch beslissingen van betekenis durft te nemen. Met het toegezegde budget voor klimaat kunnen we al serieuze stappen zetten. Veel van de leden van evofenedex zijn al bezig met het verduurzamen van hun handels- en productieketen. Maar ook op andere gebieden, zoals onderhoud en aanleg van infrastructuur, is extra budget hard nodig. Daarnaast is het van belang dat beleid voor klimaat en tegengaan van protectionisme en geopolitieke spanningen op Europees niveau wordt ingebed”, aldus van der Kuijl.

evofenedex behartigt de handels- en logistieke belangen van 15.000 handels- en productiebedrijven. De komende maanden zal de Tweede Kamer per ministerie in debat gaan met het kabinet over de begroting voor het komende jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden