Clicky


CSPL, onderdeel van COSCO Shipping Group, neem 35 procent belang in Hamburgse Container Terminal Tollerort

CSPL, onderdeel van COSCO Shipping Group, neem 35 procent belang in Hamburgse Container Terminal Tollerort
21-09-2021 11:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAMBURG - CSPL, een terminaloperator genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange en lid van de COSCO Shipping Group, neemt een minderheidsbelang van 35 procent in de Hamburgse containerterminal. HHLA verwacht dat de deelname de relatie met haar Chinese partner zal versterken, evenals planningszekerheid op lange termijn voor Container Terminal Tollerort en verzekerde capaciteit en werkgelegenheid in de haven van Hamburg.

Met het minderheidsbelang van CSPL wordt CTT een "preferred hub" in Europa, wat betekent dat het het voorkeursoverslagpunt voor COSCO zal zijn, waar de vrachtstromen zullen worden geconcentreerd.

Angela Titzrath, voorzitter van de Raad van Bestuur van HHLA: “De maritieme wereld staat momenteel voor intense veranderingen. Langdurige, betrouwbare klantrelaties - zoals die HHLA al 40 jaar heeft in de handel met China - zijn nu zoveel belangrijker. Het eerste Chinese schip werd in 1982 in Tollerort verwerkt. Sindsdien is de terminal een hub geworden voor lijndiensten van wat nu COSCO Shipping Lines is. Tegen deze achtergrond streven HHLA en COSCO evenzeer het doel na om de toekomst van CTT met succes veilig te stellen en de Chinese logistieke stromen in Hamburg nog efficiënter op elkaar af te stemmen.”

Zhang Dayu, Managing Director van CSPL: “Container Terminal Tollerort in Hamburg is een hoeksteen van de logistiek in Europa en heeft uitstekende vooruitzichten voor toekomstige ontwikkeling. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze partner HHLA om het bestaande potentieel te ontketenen en de terminal verder te ontwikkelen.”

Bij CTT worden vandaag onder meer twee diensten in het Verre Oosten, een Middellandse Zeedienst en een Baltische feederdienst van COSCO afgehandeld. Niettegenstaande het overeengekomen minderheidsbelang van CSPL, blijft CTT openstaan ​​voor alle rederijen.

CTT is een van de drie HHLA-containerterminals in de haven van Hamburg. De terminal heeft vier ligplaatsen en 14 containerportaalkranen. COSCO's grootste containerschepen met een capaciteit van 20.000 TEU en meer worden hier behandeld. Het eigen treinstation van de terminal is met vijf sporen uitstekend verbonden met het achterland, waardoor goederen snel tussen CTT en Europese bestemmingen kunnen worden vervoerd.

De haven van Hamburg is het belangrijkste logistieke knooppunt voor de maritieme en continentale goederenhandel tussen China en Europa. Bijna elke derde container die in Hamburg wordt overgeslagen, heeft zijn oorsprong in China of is bestemd voor de Chinese markt. Door dit strategische partnerschap met CSPL zullen niet alleen CTT en HHLA hiervan profiteren, maar zal ook de positie van Hamburg als logistiek knooppunt in de Europese North Range en voor de Baltische regio worden versterkt.

De afronding van de transactie is onderworpen aan verschillende goedkeuringen van concurrentie en buitenlandse handel. De Raad van Commissarissen van HHLA heeft het minderheidsbelang al goedgekeurd.