Clicky

 
Transport Online - NVM vraagt op Prinsjesdag om meer perspectief voor woningzoekenden

NVM vraagt op Prinsjesdag om meer perspectief voor woningzoekenden

NVM vraagt op Prinsjesdag om meer perspectief voor woningzoekenden
21-09-2021 11:15 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - Prinsjesdag is een dag vol tradities. De NVM kent haar eigen Prinsjesdagtraditie, met de NVM-advertentie vandaag 21 september op de achterpagina van de Telegraaf. Ook dit jaar vragen zij aan de politiek weer aandacht voor de prangende situatie op de woningmarkt. Omdat er simpelweg te weinig huizen zijn moeten veel makelaars woningzoekenden teleurstellen zonder hen direct perspectief op een woning te kunnen bieden. 

"Daarom maken we in deze advertentie duidelijk dat de tijd van vrijblijvendheid ruimschoots voorbij is. We willen dat de overheid concrete actie onderneemt mét afdwingbare prestatieafspraken, zodat er meer gebouwd kan worden", aldus Jasper van der Jagt van NVM.

De vraag naar woningen is al jaren veel groter dan het aanbod. Honderdduizenden Nederlanders, van jong tot oud, kunnen geen geschikte woning vinden – en de prijzen stijgen tot recordhoogtes, wat veel frustraties oplevert in deze oververhitte markt.

‘Bouwen, bouwen, bouwen’ roepen we al lange tijd in koor. Maar gaat het er nu echt van komen? De beste match tussen consument, prijs en locatie is van groot belang voor een bestendige woningmarkt. Meer regie vanuit het Rijk en prestatieafspraken tussen alle overheden én marktpartijen zijn cruciaal om te zorgen dat het tekort niet nog verder oploopt.

"Als de overheid vandaag de handschoen oppakt, kan er een einde aan de schaarste komen en bieden we echt perspectief aan alle woningzoekenden. We kunnen niet langer wachten. Kom op, doen!", aldus NVM.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions