Clicky

 
Transport Online - 2.000 leerlingen ervaren logistieke wereld tijdens tweede editie van de Logistieke Roadshow

2.000 leerlingen ervaren logistieke wereld tijdens tweede editie van de Logistieke Roadshow

2.000 leerlingen ervaren logistieke wereld tijdens tweede editie van de Logistieke Roadshow
21-09-2021 10:23 | Algemeen | auteur Redactie

NIJMEGEN - Vanaf maandag 27 september reist de Logistieke Roadshow door de regio’s Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek-Liemers om leerlingen van middelbare scholen te enthousiasmeren voor de logistieke sector. De aanleiding voor dit initiatief is het personeelstekort in de sector door onder andere vergrijzing van het huidig personeel. Na een succesvolle eerste editie in 2020, organiseert Logistics Valley de roadshow dit jaar voor 2.000 leerlingen.

De Logistieke Roadshow bezoekt drie weken achtereenvolgend 32 scholen. De roadshow bestaat uit vier challenges rondom het thema ‘faciliteer een festival’. Zo proberen leerlingen de sleutel van het festivalterrein te vinden in een pop-up escape room, worden zij uitgedaagd om een optimale artiestenplanning te maken, gaan ze aan de slag met een rijplatenpuzzel en krijgen ze de taak om een bar op de juiste manier te bevoorraden. De deelnemers leren bij de challenges meer over de logistieke sector en strijden daarnaast in teams voor aantrekkelijke prijzen, zoals een smart watch of een speaker.

Ben Hendriks, initiatiefnemer van de Logistieke Roadshow, kijkt ernaar uit de scholen te bezoeken: "We zien landelijk een daling in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Met deze challenges in een aansprekend thema laten we leerlingen zien dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. We maken daarnaast ook de koppeling met het bedrijfsleven door middel van masterclasses, gegeven door logistieke bedrijven. We hopen dat we een goed en positief beeld van deze sector kunnen neerzetten om zo de instroom bij logistieke opleidingen te verhogen."

Op maandag 27 september om 8.30 uur start het programma bij NSG Groenewoud in Nijmegen. Burgemeester Bruls zal de Logistieke Roadshow daar openen, waarna de organisatie de hele week scholen in regio Nijmegen bezoekt. Op vrijdag wordt de ‘Logistieke Roadshow sleutel’ overgedragen aan de regio Rivierenland door wethouder Esselbrugge (economie).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,137
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions