Clicky

 
Transport Online - Zeeuwse Reinigingsdienst zamelt glas in met nieuwe Volvo FM

Zeeuwse Reinigingsdienst zamelt glas in met nieuwe Volvo FM

Zeeuwse Reinigingsdienst zamelt glas in met nieuwe Volvo FM
21-09-2021 10:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEESD - Voor het legen van glascontainers heeft de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) een Volvo FM 420 8x2 tridem in gebruik genomen. Bij een openbare aanbesteding scoorde de Volvo FM het beste op prijs-kwaliteit. Vooral manoeuvreerbaarheid, het goede zichtveld en de lage instap scoorden daarbij hoog. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus en Volvo Trucks Nederland.

De ZRD richt zich voornamelijk op het inzamelen van huishoudelijk afval in een aantal Zeeuwse gemeenten. “Sinds kort voeren we ook de inzameling van flessenglas zelf uit”, vertelt directeur Paul Marinissen. “Denk aan conservenpotten, wijnflessen en frisdrankflessen. Voorheen deed een externe partij dat, maar wij vinden dat de inzameling van huishoudelijke afvalstromen onze kerntaak is en daarom voeren we deze taak nu volledig in eigen beheer uit in elf gemeenten.”

Hoogste totaalscore in praktijktest

De ZRD, eigendom van dertien Zeeuwse gemeenten, zocht via een openbare aanbesteding een geschikte truck voor deze nieuwe werkzaamheden. Marinissen: “Op basis van de inschrijvingen hebben we aan de hand van objectieve criteria verschillende merken met elkaar vergeleken en onze keus bepaald. Zo hebben we een praktijkdag gehouden waarbij trucks van verschillende merken op allerlei punten zijn getest en beoordeeld. De Volvo FM scoorde het best op prijs-kwaliteit.”

Lage instap

De Volvo FM onderscheidt zich op een aantal punten. Marinissen: “We komen met deze truck veel bij winkelcentra en daar is wendbaarheid een must. De Volvo FM is een compact voertuig, waarmee de chauffeur uitstekend kan manoeuvreren in krappe ruimten onder meer door de drie gestuurde assen en natuurlijk het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Ook is het zicht rondom de cabine uitstekend, mede door de dodehoekcamera. Daarnaast scoorde de Volvo FM extra punten dankzij de lage instap met twee treden. De chauffeur leegt vijftig à zestig glasbakken per dag, dus dan is een makkelijke instap een groot voordeel.”

Met het oog op het werk- en rijcomfort is de Volvo FM rondom luchtgeveerd. “Onze chauffeur werkt nu een paar weken met deze truck en hij is zeer tevreden over het werk- en rijcomfort. Hij beschikt over een ruime cabine met een comfortabele chauffeursstoel. Ook de automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak maakt het werk in de praktijk een stuk makkelijker.”

De Volvo FM is door Elenbaas uit Poortvliet voorzien van een 26 tonmeter Palfinger autolaadkraan en 28-tons haakarmsysteem. De glascontainer heeft drie compartimenten voor de verschillende kleuren flessenglas. “We hebben extra aandacht besteed aan de bestickering, zodat duidelijk te zien is dat de verschillende glasstromen wit, bruin en groen daadwerkelijk gescheiden worden ingezameld.”

Onderhoudscontract

Het is de eerste Volvo-truck voor ZRD. Marinissen: “Ik ben zeer te spreken over de kennismaking met Volvo Trucks en Bluekens Truck en Bus. Zij hebben alles afgestemd met alle partijen die betrokken waren bij de opbouw en de afwerking, zodat wij daar verder geen omkijken naar hadden en precies de truck kregen afgeleverd die wij wilden hebben. Daarnaast hebben we een onderhoudscontract afgesloten zodat we ook op dat vlak de komende jaren worden ontzorgd.”

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions