Clicky

 Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht 27 september-7 oktober

Zeer ernstige verkeershinder door afsluiting A12 Utrecht 27 september-7 oktober

DEN HAAG - Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 tot 7 oktober 05.00 uur 2021 heel ernstige verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag, tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Er is een complete afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug door groot onderhoud.

Door de slechte technische staat van de A12 is op korte termijn onderhoud nodig. Het verder verschuiven van de werkzaamheden is niet mogelijk.

We vervangen het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 km door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden verschillende onderhoudswerkzaamheden plaats.

Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer leiden we zoveel mogelijk om. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd. Die tijd kan oplopen tot 60 minuten.

Hinder – extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten

Naast de afsluiting hierboven, zijn ook de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Het is wel mogelijk bij Nieuwerbrug de A12 op te gaan.

Het is vanaf maandag 27 september 21.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur wel mogelijk om gebruik te maken van oprit Woerden richting Den Haag. Vanaf woensdag 29 september 12.00 uur is deze gesloten en kunt u gebruik maken van de oprit Nieuwerbrug. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn minder rijstroken beschikbaar.

Met een complete afsluiting van meer dagen achter elkaar, kunnen we in verhouding meer werk verzetten en is de hinder voor de weggebruiker het kortst. Ook kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen.

Omleidingen en alternatieven

Er is een omleiding voor het verkeer richting Den Haag via de snelwegen A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de snelwegen A2, A27 en A15. Lokaalverkeer leiden we via de gele informatieborden om.

Rijkswaterstaat raadt aan om andere routes te kiezen en de grote hinder te vermijden, als dat mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Planning werkzaamheden

De planning van de werkzaamheden zijn in nauw overleg met de regio gegaan. Het uitgangspunt was om de werkzaamheden in de zomerperiode van 2021 uit te voeren. Dit met het idee de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Om verschillende redenen heeft Rijkswaterstaat in overleg met verschillende stakeholders, de werkzaamheden verplaatst naar eind september/begin oktober 2021. Redenen hiervoor zijn botsende werkzaamheden op het onderliggend wegennet, waardoor onder andere Oudewater lastig te bereiken is. Maar ook geplande evenementen in de regio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats