Clicky


Air-France KLM topman Ben Smith blij met versoepeling Amerikaans inreisbeleid

Air-France KLM topman Ben Smith blij met versoepeling Amerikaans inreisbeleid
20-09-2021 19:38 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - [update 22:17 uur] Vliegtuigmaatschappijen die veel vliegen op trans-Atlantische routes reageren verheugd op de aankondiging dat volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk vanaf begin november weer welkom zijn in de Verenigde Staten. Topman Ben Smith van Air France-KLM spreekt bijvoorbeeld van "fantastisch nieuws". Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern zal volgens hem snel extra vluchten naar de VS in zijn boekingssystemen gaan zetten. Ook president-directeur Pieter Elbers van KLM is verheugd.

Afreizen naar de VS is momenteel vrijwel onmogelijk voor mensen die geen Amerikaans paspoort of verblijfsvergunning hebben. Maar het strenge reisbeleid dat aan het begin van de coronapandemie werd ingevoerd, wordt door het Witte Huis versoepeld. Reizigers moeten zich na aankomst straks wel laten testen en een mondkapje dragen.

"Voor KLM en de reisbranche betekent dit een belangrijke volgende stap op de weg naar herstel", geeft KLM'er Elbers aan. Hij roept ook op om internationaal te streven naar heldere en consequente afspraken hierover, zodat reizigers met vertrouwen weer reizen kunnen boeken. KLM vliegt op dit moment met een directe vlucht op negen verschillende bestemmingen in de VS.

Smith, die aan het hoofd staat van het moederconcern van KLM, voegde toe dat hij rekent op een relatief snel herstel van de markt. De reizigersaantallen van 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis, zouden in de ogen van Smith spoedig weer dichterbij moeten komen. Zowel naar toeristische reizen als naar zakentrips zou veel vraag zijn. Branchegenoot Virgin Atlantic Airways meldde al een toename van 91 procent van zijn Amerikaanse boekingen in het uur na de bekendmaking.

Ook British Airways heeft gereageerd op de stap van de Amerikanen. Topman Sean Doyle noemde het een "historisch moment" en gaf daarbij aan dat het de luchtvaartsector een enorme boost zou kunnen geven. Lufthansa reageerde ook positief, evenals brancheorganisatie IATA. Airlines For Europe, een Europese lobbyorganisatie voor de luchtvaart, merkte daarnaast op dat de ontwikkeling net op tijd komt voor bijvoorbeeld vrienden die aan weerszijden van de Atlantische Oceaan wonen en graag samen de feestdagen zouden doorbrengen.

Verder heeft de aankondiging een warm welkom gekregen van beleggers. Op de Europese beurzen ging Air France-KLM maandag meer dan 5 procent omhoog. IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en het Spaanse Iberia, won zelfs dik 11 procent aan beurswaarde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions